1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Üle 700 lastekodulapse sai võimaluse rajada oma isiklik peenar
Üle 700 lastekodulapse sai võimaluse rajada oma isiklik peenar

Üle 700 lastekodulapse sai võimaluse rajada oma isiklik peenar

Ülemiste keskuse poolt algatatud aiategevust arendava heategevusprojekti ”Väikesed näpud mulda” tulemusena sai 19 Eesti laste- ja asenduskodu endale võimaluse aiatööde teostamiseks. 13 ettevõtet ja eraisikut panid seljad kokku, et lastekodudele soovitud vahendeid leida ja annetada. Kokku kujunes toetusprojekti maksumuseks ligi 20 000 EUR.

Ülemiste Keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul oli nende eesmärgiks anda võimalikult paljudele lastekodu lastele võimalus pidada oma peenart, põllulappi või kasvuhoonet, mis annab eakohast tegevust lastele ning võimalust omandada esmaseid tõdesid ja harjumusi aianduse kohta.

Septembris 2012 väljakuulutatud üleskutsele vastas 19 laste- ja asenduskodu ning igale soovijale leiti individuaalne lahendus vastavalt reaalsele vajadusele. Sooviti nii kasvuhooneid, istikuid, aiatöövahendeid, niidukeid kui ka mulda ja väetisi.

Toetatud lastekodud, kus sel kevadel lapsed ise töödega alustavad: Tallinna Lastekodu Maarjamäe keskus, Keila SOS Noortekodu, Haiba Lastekodu, Vinni Perekodu, Pärnu Lasteküla, Kohtla-Järve Lastekodu, Maria ja Lapsed MTÜ, MTÜ Avatud Värav Kiikla Lastekodu, Paide sotsiaaltöökeskuse Järvamaa Lasteabikeskus, Narva Lastekodu, Siimusti Lastekodu “Metsatareke”, Koeru Perekodu, Haapsalu Hoolekandekeskus SA Lasteabikeskus, MTÜ Tartu Koidu Asenduskodu, Tartu Laste Turvakodu, MTÜ Vahtramägi Mäe-Kodu, Elva Väikelastekodu, SA Taheva Sanatooriumi asenduskodu osakond, SA Perekodu.

Ettevõtted ja eraisikud, kes vajalikud aiatöötarbed ja istikud annetasid: Husqvarna Eesti, Gardena Eesti, Biolan, Baltic Agro, MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liit, Juhani Puukool, Estiko Plastar AS, Kivimurd Talu Viljandimaal, Eveli Toom Tartumaalt, Eevi Raas Tallinnast, Koduekstra OÜ, ABC Motors, Loodus Invest AS. Pool projekti eelarvest kattis Ülemiste Center OÜ koos oma klientidega.

Ülemiste keskus loodab“Väikesed näpud mulda” projektile pikka iga ning ilusat jätku ja kutsub üles häid inimesi, kel soov ja teadmised, et lastele suvel aiaalaseid näpunäiteid jagada või hüva nõu ja jõud, et lastele abi pakkuda.

Lisaks soovitab Ülemiste keskus ühendust võtta Teile meelpärase lastekoduga ja kindlasti on nende uksed Teile avatud!

Head Uudised GoodNews