1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. UUE ELU HEAKS! Lastefond annab TÜ Kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi
UUE ELU HEAKS! Lastefond annab TÜ Kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi

UUE ELU HEAKS! Lastefond annab TÜ Kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi

Lastefond-13. mail annab Lastefond TÜ Kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi, mis soetati koostöös Tartu Tarbijate Kooperatiiviga (TTK) heategevuskampaania abil.

Pool ligi 12 000 eurot maksva apraadi hinnast tasus kliinikum, kuid ülejäänu jaoks vajati toetust. Enamus Lastefondi üleantud toetussummast – 5743 eurot – saadi kokku TTK heategevuskampaaniaga “Uue elu heaks”, mille raames oli headel inimestel võimalik anda Tartu Maksimarketite ja Konsumite kassades oma panus pisikestesse annetuspurkidesse. Lisaks suunas TTK igalt möödunud aasta oktoobrist kuni detsembrini müüdud Meieri ja Hüva kohukeselt 10% kampaania toetuseks.

6000 eurost puuduoleva summa lisas Lastefond oma ressurssidest, millest osa kogunes UH-aparaadi soetamiseks korraldatud heategevuslike üritustega Tallinna tervishoiumuuseumis (“Tallinna tervishoiumuuseumi pühapäev Lastefondiga”) ning Ahhaa teaduskeskuses (“Titepäev Ahhaas”).

TÜK naistekliiniku ülemämmaemanda Pille Teesalu sõnul vajas perekeskus uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu: “Lisaaparatuur võimaldab pakkuda teenust suuremas mahus ilma, et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima.”

UH-aparaat oli algselt planeeritud naistekliiniku 2014. aasta eelarvesse, kuid mitmete teiste seadmete ootamatu väljavahetamise vajaduse tõttu tuli selle soetamist edasi lükata.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb suurt heameelt, et TTK ja tema heasüdamlike klientide abil saadi selle üliolulise aparaadi soetamisele kaasa aidata. “Lapse arengu jälgimine raseduse kestel on oluline nii lapsevanematele, kellel avaneb tänu sellele võimalus saada esimene kontakt oma lapsega, kui ka meditsiinilisele personalile, kelle jaoks on aparaat tähtsaks tervisenäitajate jälgimise võimaluseks,” räägib ta.

TTK-d motiveeris Lastefondiga koostööd tegema soov anda oma panus lähikogukonna laste heaolu tagamisse. „See on teema, mis puudutab kõiki tartlasi ja lähiümbruse elanikke ning kes siis veel peaks Tartu lapsi toetama kui mitte Tartu ettevõte?“ leiab TTK turundusdirektor Kaire Krevald. ”See valdkond on erilise tähtsusega ka Eesti rahvastiku kiire vananemise tõttu, mistõttu on kõik järelkasvuga seotud teemad väga olulised.

Uus ultraheliseade antakse TÜ Kliinikumile üle kolmapäeval, 13. mail kell 11.00 perekeskuses (L. Puusepa 8, Tartu) toimuval tänuüritusel.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews