1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VAATA GALERIID! Sportlaste heategevuslikul õhtusöögil koguti Lõuna-Aafrika lastele 4380 eurot
VAATA GALERIID! Sportlaste heategevuslikul õhtusöögil koguti Lõuna-Aafrika lastele 4380 eurot

VAATA GALERIID! Sportlaste heategevuslikul õhtusöögil koguti Lõuna-Aafrika lastele 4380 eurot

Foto: Rasmus Kooskora
Foto: Rasmus Kooskora

Kolmapäeval, 21. septembril restoranis Trühvel toimunud heategevuslikult õhtusöögilt laekus tulu 4380 eurot ja see summa rändab koos Eesti triatleetidega Londonis toimuvale spordivõistlusele, jõudmaks organisatsiooni Belron kaudu Lõuna-Aafrika lasteni.

“Edastan suured tänud kõigile, kes omaltpoolt aitasid kaasa selle toreda õhtu läbiviimisele ning külalistele, kes leidsid aega veeta üheskoos see suurepärane õhtu ning anda sellega panus ühiskonda läbi meie eesmärgi,” ütleb ürituse üks korraldajatest Rainer Virve, kes ise osaleb samuti heategevuslikul triatlonil. “Tänu sellele saame edastada nende laste toetuseks tšeki summas 4380 eurot ja omaltpoolt luban, et kogu meeskond annab endast kõik, et hoida meie väikese Eesti lippu ja väärikust kõrgel!”

Belron korraldab aastast 2002 iga aasta 24. septembril heategevusliku rahvusvahelise triatlonivõistluse, kuhu erinevad riigid, kes selles osalevad, koguvad raha. Kogu see raha annetatakse Belroni poolt moodustatud kommuunile Afrika Tikkun, mis asub Lõuna-Aafrika Vabariigis ja aitab sealseid lapsi hariduse saamisel. Eestist sõidab sel aastal Inglismaale terve meeskond.

“Loodan, et teisedki suured firmad hakkavad triatloni rohkem populariseerima. Heategevuse osas tean, et see raha läheb Lõuna-Aafrikasse ja kui kellelegi tundub, et mis pistmist on sel Eestiga, siis kui me aitame neid, siis nemad ka meid, maailmas on kõik ühendatud,” räägib tuntud triatleet Aleksandr Latin.

Skulptor Tauno Kangro andis õhusöögil toimunud oksjoni tarvis ühe oma sporditeemalise skulptuuri, mille loomisel oli modelliks Erki Nool. Enampakkumisel müüdi taies 1500 euro eest ja see summa on osa kogutulust. “Nii väärika eesmärgi nimel polnud kahju sellest loobuda,” ütleb skulptor. “Triatlonis on ujumine, rattasõit ja jooks, ka siin on selline jooksmise motiiv ja see sobis antud üritusele.”

Hetegevuslikule triatlonile on tänavu oodata tavapärasest rohkem osalejaid ja Lõuna-Aafrika laste jaoks loodetakse koguda umbes 2,5 miljonit eurot, lisaks juba varem nende tarvis annetatud 7,5 miljonile eurole.

VAATA GALERIID!
Fotod: Rasmus Kooskora

Head Uudised GoodNews