1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. VAATA SAADET “KAS TOHIB?”! Sõbrapäeva eelõhtul on eetris Eesti üks väärikamaid mehi
VAATA SAADET “KAS TOHIB?”! Sõbrapäeva eelõhtul on eetris Eesti üks väärikamaid mehi

VAATA SAADET “KAS TOHIB?”! Sõbrapäeva eelõhtul on eetris Eesti üks väärikamaid mehi

Ants Väärsi ja Kristiina Võsu13. veebruari õhtul kell 20.30 on Tallinna TV saates “Kas tohib?” reporter Kristiina Võsu külaliseks invataksojuht Ants Väärsi, keda üha rohkem inimesi peab üheks väärikamaks Eestimaa meheks, sest tema elu on täielikult suunatud hädasolijate aitamisele.

Nimelt veab Ants inimesi arsti juurde ja taas koju, võttes teenuse eest vaid nii palju, et jaguks kütuse ja remondi tarvis. Sellise ennastsalgavuseni on teda viinud enda elukogemused, sest abistajal on endalgi selja taga ajuinfarkt, ratastool ja võidetud vähk.

Kristiina ärgitusel jutustab Ants, et mullu sõidutas ta umbes 300 inimest, pikimaks ooteajaks on tal olnud 9 tundi ja teda on Tartusse haige järele kutsutud ka kell 3 öösel, väitega: “Telekas ju öeldi, et sa oled hea inimene!” Üheks suuremaks riigipoolseks korraldamatuseks peabki mees seda, et kiirabi viib haiged küll haiglasse, aga tagasi tuua pole lubatud, kuigi paljud pole omal jalal koju naasmiseks võimelised.

Kampaania “Aitame Antsul aidata!” aluseks on tahtmine aidata sel väärikal mehe kokku koguda uue invatakso ostmiseks vajaminev summa 40 000 eurot. Uus auto parandaks oluliselt teenuse kvaliteeti, sest selles oleks tõstuk, kanderaami- ja kolm ratastoolikohta. Praegu Antsu käsutuses olevad autod on 13 ja 15 aastat vanad, sõitnud üle 600 000 kilomeetri ja võivad iga hetk väsimusest üles öelda. Rahast on koos vaid kolmandik, kuid Ants ja tema toetajad loodavad, et 2016. aasta on uue auto aasta. See laseks mehel veel 6-7 aastat inimesi aidata. Seni on tuge olnud paljude inimeste ja mõnede omavalitsuste poolelt, riik sotsiaalkaitseministeeriumi näol aga pole abiks raha leidnud. Eurorahade kohta on talle öeldud, et käive olgu 125 000 ja siis 2019. aastal vaatame.

Eluaeg tööd teinud Ants ise elab 324 krooni suurusest pensionist ja teenuse pealt tulev raha läheb täielikult masinate korrashoidmisele. Inimesed räägivad Antsust ainult head ja neid arvamusi kuuleb ka saates. Mees ise jutustab loo sellest, kuidas ta viis viie lapse ema Põlvast 17 kilomeetri kaugusele koju ja seda täiesti tasuta, sest vastujooksvatele lastee polnud emal kommigi pakkuda. Ants on inimesi ka kirikusse ja surnuaiale viinud ning talle raha annetanud 102-aastane memm on nüüd tema eluaegne VIP-klient, kellelt ta sõidutasu ei võta.

Kui rääkida sellest väärikast mehest endast, siis elab ta kaasaga Põlvamaal oma majas, neil on maalapike ja pisut metsa, Ants peab endiselt arsti abiga vähil silma peal hoidma, ta peab juurviljadieeti, napsu ei võta ja on kõva tantsumees, vaid polka on südamele liig. Vaadake selle toreda mehe lugu laupäeval 13. veebruaril kell 20.30 Tallinna TV saates “Kas tohib?”

Aitame Antsul aidata

Head Uudised GoodNews