1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiliidu kontserdil esineb Annely Peebo
Vähiliidu kontserdil esineb Annely Peebo

Vähiliidu kontserdil esineb Annely Peebo

Eesti Vähiliit ja õiguskantsler Ülle Madise kutsuvad osalema suurüritusel „Terve Eestiga vähi vastu“ ja toetama vähi ennetustegevust.

Vähiliit alustab 7. märtsil piletimüüki 13. septembril toimuvale heategevuslikule galakontserdile ja –õhtusöögile. Piletilevis läheb müüki 500 heategevusliku galakontserdi piletit ja välja saadetakse 150 personaalset toetuskutset kontserdile ja õhtusöögile, mille käigus allkirjastatakse maailma vähideklaratsioon. Deklaratsiooniga on liitunud 116 riiki, kuid mitte veel Eesti.

Miks see on Eestile oluline? Eestis haigestub aastas ligikaudu 9000 inimest vähki ja ligi pooled neist kahjuks surevad. Kuigi vähk on meie riigis üks peamisi surma põhjuseid, siis täna pole Eesti riigi tervishoiupoliitikas kirjeldatud vähispetsiifilisi eesmärke. Vähiliit rõhutab, et plaan vähiga võitlemiseks on igal arenenud riigil. Vähisurmade vähendamiseks on oluline, et riiklikul tasandil tegeletakse kõikide vähihaigust puudutavate aspektidega, eelkõige aga haiguse varajase avastamisega, mis aitaks päästa tuhandeid elusid ja säästa miljoneid eurosid raviraha.

Head Uudised GoodNews