1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Verekeskus tunnustab doonoreid
Verekeskus tunnustab doonoreid

Verekeskus tunnustab doonoreid

Põhja-Tallinna Regionaalhaigla

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus tunnustab 9. märtsil Tallinna raekojas 0-reesusnegatiivse veregrupiga aktiivseid doonoreid.

Igal aastal on doonorite austamisürituse fookuses pisut erinevad doonorid. „Tänavu ootame 0 reesusnegatiivse veregrupiga doonoreid, sest neid kutsume vereloovutusele kõige sagedamini,“ ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste. „Nende saatuseks on olla nii-öelda universaalsed doonorid, kuna nende veri sobib kõigile ja seda omadust kasutatakse kiiretes kriisisituatsioonides.“

Kolmandat aastat annab verekeskus samal päeval üle ka auhinna parimale doonorlust toetavale omavalitsusele, kelleks seekord on Narva linn. Auhinda tuleb vastu võtma Narva endine abilinnapea, praegune sotsiaalministeeriumi asekantsler Aleksander Ljudvig.

„Narva linnavalitsus on olnud suureks abiks Narva doonoripäevade ja doonorlust tutvustavate ürituste korraldamisel oma linnakodanikele,“ põhjendas valikut Kullaste.

Mullu läks Suure Doonorikruusi auhind Paidesse ja üle-eelmisel aastal Rakveresse.

Doonoreid tuleb austamisüritusele tervitama ka sotsiaalminister Taavi Rõivas. Muusikalise tervituse eest hoolitsevad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid.

Head Uudised GoodNews