1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VIDEO I Kanal 2 „Südamesoov“ täidab ihtüoosi põdeva Esta kauaaegse unistuse
VIDEO I Kanal 2 „Südamesoov“ täidab ihtüoosi põdeva Esta kauaaegse unistuse

VIDEO I Kanal 2 „Südamesoov“ täidab ihtüoosi põdeva Esta kauaaegse unistuse

Kanal 2 „Südamesoov“ toob ekraanile Viljandist pärit Esta loo, kelle raske geneetiline haigus seab piire tema igapäevatoimetustele ning on põhjustanud sügavaid hingehaavu lapsepõlvest saadik. Nüüd on aeg täita tema kauaaegne unistus, mis muudab noore naise elu ning leevendab ka ema mure tütre käekäigu pärast.

Foto: Kanal 2, Südamesoov

Ravimatu nahahaiguse ihtüoosiga sündinud Esta vajab pidevat hoolt. 20 aasta jooksul on ta pidanud koos ema Edaga rinda pistma muredega, mille sarnaseid ükski vanem oma lapsele ei sooviks. Estat on tema varjamatu haiguse tõttu jäetud kõrvale sõprusringidest, tema välimust kommenteeriti halvustavalt juba siis, kui ta oli alles väike laps.

Foto: Kanal 2, Südamesoov

Ihtüoosi ehk kalasoomustõbe põdevate inimeste nahk uueneb meeletu kiirusega. Selle kontrolli all hoidmiseks tuleb Estal käia kaks korda päevas pesemas, nahka koorida ja seejärel kogu keha kreemitada. Kui seda võimalust ei ole, hakkab nahk esmalt ketendama ja sügelema, aga võib muutuda ka põletikuliseks ja valusaks. Kõige efektiivsem viis naha eest hoolitseda on vannis käimine, kuid Estal kodus praegu vanni ei ole.

Foto: Kanal 2, Südamesoov

Mõni aasta tagasi kolis Esta koos ema ja vennaga vanasse tallu, mida nad nüüd vaikselt omal jõul üles ehitavad. Olude sunnil pidi perekond kolima vanniga kodust majja, kuhu esimese asjana ehitati dušiga vannituba, kuid vanni soetamine on seni jäänud vaid kaugeks unistuseks. Vana maja nõuab pidevalt kiireloomulisi töid ja raha ning oma unistused tuleb lükata üha kaugemasse tulevikku.

Millise kauaoodatud Esta unistuse aitab täita „Südamesoov“, selgub juba täna õhtul kell 20.00 Kanal 2-s.

Head Uudised GoodNews