1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ameerikas raamatuid müüvad eestlased tegid heategevusfondi
Ameerikas raamatuid müüvad eestlased tegid heategevusfondi

Ameerikas raamatuid müüvad eestlased tegid heategevusfondi

Müügi- ja koolitusettevõtte Southwestern Advantage liikmed on ette võtnud ambitsioonika kava: üles ehitada Ida-Euroopa suurim intressikasumite põhimõttel töötav heategevusfond, mis on  kõigest kahe aastaga tõusnud juba Eesti üheks suurimaks sedalaadseks fondiks.

Projektiidee üks algataja ja finantsjuht, ettevõtja ja investor Jaak Roosaare selgitas, et fondi eesmärk on eelkõige toetada ettevõtlusõpet ja -kogemust ning saada n-ö igiliikuriks ehk igavesti kestvaks fondiks, nagu on ka Nobeli preemia. „See tähendab, et laiali ei jagata fondi põhivara, vaid üksnes sellelt teenitud intressikasumit,“ lasus Roosaare.

Fondi juht Sander Sildver selgitas, et Nobeli puhul oli suureks plussiks kohe alguses olemas olnud suur summa, millelt intressi teenima hakati, kuid Southwestern Advantage Fondi puhul tuleb esialgset vara alles otsast ehitada. „Praeguseks on meil põhivara koos üle 40 000 euro ja oleme intressidest saanud toetada juba mitut projekti,“ märkis Sildver.

Senise kahe tegutsemisaasta jooksul on fondist toetust saanud Investeerimisklubi noore investori stipendium, JA Eesti majandusõpik gümnaasiumile, majandusministeeriumi tellimusel koostatud raamatu „Kuidas saada rahatargaks“ ostmine 6-9. klassi õpilastele ja Eesti Toidupank.

„Juba praegu oleme Eestis üks suurim sedalaadne fond ja kasvame pidevalt. Lisaks püsiannetustele ja intressidele täiendame vara muudel viisidel. Näiteks toimus nädala eest Southwestern Advantage’i tudengite ja müügijuhtide suur auhinnareis, kus korraldasime ka suure heategevusliku päeva ja oksjoni, millega teenisime fondi lisaks lausa 7800 eurot,“ märkis Sildver ja lisas, et oksjonil olid ettevõtte liikmed ise välja pannud näiteks põnevad elamused ja tooted luksuslikust nädalavahetusest Moskvas kuni Errier Meni mõõduülikonnani.

Sarnased fondid on loodud ka Lätis, Leedus, Poolas ja Slovakkias, kus Southwestern Advantage eestlaste juhtimisel tegutseb.

Fondile saavad kõik huvilised õla alla panna, tehes ühekordse annetuse või seades paika püsiannetuse.

SIHTASUTUS SOUTHWESTERN ADVANTAGE

LHV EE347700771002507584

Southwestern Advantage on Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud ligi 2500 Eesti tudengit. Programmi raames saavad tudengid põhjaliku ettevõtlus- ja müügikoolituse ning seejärel veedavad suve Ameerikas haridusraamatuid müües ja õpinguteks raha kogudes.

Head Uudised GoodNews