1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Olümpiakomitee haridusstipendiumi soovib saada 34 sportlast
Eesti Olümpiakomitee haridusstipendiumi soovib saada 34 sportlast

Eesti Olümpiakomitee haridusstipendiumi soovib saada 34 sportlast

EOK-i haridusstipendiumi soovib saada 34 sportlastEesti Olümpiakomitee (EOK) ning haridus- ja teadusministeeriumi haridusstipendiumite konkursile on praeguseks laekunud 34 taotlust, stipendiumi saavad taotleda nii praegused kui ka endised tippsportlased oma kõrg- ja kutseharidusõpingute toetamiseks.

“Hetkel on taotlusi laekunud 34 sportlaselt ja see on mõned vähem kui eelmine aasta, kuid selline keskmine arv,” ütles EOK-i büroojuht Jaanika Kumel.

“Me väga loodame, et komisjon saab tulla kokku kiirelt ning oma otsuse langetada ja märtsi alguses saame juba sõlmida lepingud stipendiumi saanud sportlastega ja neile raha õppemaksu tasumiseks üle kanda,” rääkis Kumel.

Kuni 1000-eurosele stipendiumile saavad kandideerida praegused ja endised tippsportlased, kes on vähemalt kolmel aastal kuulunud Eesti rahvusmeeskonda. Endised sportlased kvalifitseeruvad juhul, kui on lõpetanud oma karjääri viimase viie aasta jooksul või on kaks aastat töötanud treeneri või spordiametnikuna.

Haridusstipendium on osa EOK-i ning haridus- ja teadusministeeriumi noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitoetuste koostööprojektist. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas ja stipendiumifond on aastas kokku 60 000 eurot.

Mullu said stipendiumi 69 sportlast kokku 60 989 euro väärtuses.

Head Uudised GoodNews