1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kodutud saavad Oleviste kirikus riigi sünnipäeva puhul peotoitu
Kodutud saavad Oleviste kirikus riigi sünnipäeva puhul peotoitu

Kodutud saavad Oleviste kirikus riigi sünnipäeva puhul peotoitu

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Tallinnas Oleviste kirikus on täna kell 14 vähekindlustatud ja kodututele inimestele kaetud kohvilaud riigi sünnipäeva auks.

“Esinevad Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kooli õpilased, töötab lastetuba ning vaatame Tallinna sotsiaaltöökeskuse poolt valminud dokumentaalfilmi „Koduta inimesed Tallinnas”. Nurmiko aiandipood kingib osalejatele lilled, kirjastused Hea Lugu ja Varrak on annetanud osalejatele väärt raamatuid eesti- ja maailmaklassikast, OÜ Päikesekohv valmistab kohvi,” tutvustas toimuvat ürituse üks korraldaja, MTÜ Oleviste Hoolekanne esindaja Riina Solman, lisades, et toiduannetusi saab tuua esmaspäeval kella 14-ni Oleviste kirikusse.

Oleviste koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul on kiriku üks esmaseid kohustusi läbi aegade olnud aidata inimesi, kes on armetusse olukorda sattunud.

„Oleviste kirikus tehti hoolekande tööd juba keskajal, kirik ehitati 14. sajandi algul. Keskajal oli linlaste elu elementaarne osa mõelda vaestele ja neid aidata. Tänapäeval on Oleviste näitel ajalugu taaselustunud. Meil on hea meel, et linlased löövad kaasa ja aitavad ühiskonnale olulistel tähtpäevadel katta pidulaua neile, kes seda kõige enam vajavad,” ütles Teekel.

Oleviste Hoolekanne on üleeuroopalise vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise võrgustiku EAPN liige. EAPN Eesti võrgustiku juhi, EAPN asepresidendi Kärt Mere sõnul on vaesus üleilmne nähtus, millega õigeaegsel tegelemisel on võimalik vaesusriske vähendada ning neid aja jooksul paiguti välistada.

“Meie võrgustik tegutseb koos vaesust ja tõrjutust kogevate inimestega, mitte nende nimel. Vaesus ja sotsiaalne tõrjutus tekib keeruliste ning mitmemõõtmeliste protsesside tõttu ning seda olukorda tervikuna ei saa lahendada üksikisiku tasandil. Samas usume, et sotsiaalses tõrjutuses elavatel inimestel on õigus osaleda ühiskonnas ning saada ära kuulatud ning olla kaasatud,” ütles Kärt Mere.

Head Uudised GoodNews