1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Laupäeval toimub Horteses lemmikloomaüritus
Laupäeval toimub Horteses lemmikloomaüritus

Laupäeval toimub Horteses lemmikloomaüritus

Foto: GoodNews (Priit Parve)

Hortese ja Royal Canin’i traditsiooniline heategevuslik lemmikloomaüritus keskendub sel aastal koerte õigele kohtlemisele

Laupäeval, 16. veebruaril kell 12-15 toimub Royal Canin Estonia OÜ eestvedamisel aianduskeskuses Hortes juba traditsiooniks saanud lemmikloomaüritus, mis seekord meelelahutuslikule poolele lisaks peatub ka mitmetel lemmikloomapidamisega seotud valupunktidel. Päeva jooksul klientide poolt ostetud Royal Canin’i koeratoidu koguselt annetavad ürituse organiseerijad 50% Eesti Loomakaitse Seltsile kannatanud ja väärkoheldud lemmikloomade tarbeks.

Hortese ja Royal Canin’i lemmikloomaüritus on aasta aastalt populaarsust kogunud. Seekord on ürituse organiseerijad otsustanud keskenduda lisaks meelelahutuslikule poolele ka konkreetsetele nõuannetele, mida iga lemmikloomapidaja võiks teada. Pealtvaatajad saavad nautida koerte tantsu ja rõõmsat liikumist, kuulata valdkonna spetsialistide ja tunnustatud loomaarstide nõuandeid ning samas jõuab osalejateni ka ülevaade probleemsetest teemadest lemmikloomavaldkonnas – valesti toidetud ning koheldud koertest.

Korraldajate sõnul on oluline avalikkuse tähelepanu juhtimine valdkonna probleemkohtadele, sest just teadlikkus aitab lemmikloomaomanikul saada ise paremaks koeraomanikuks, aga ka  märgata halvasti koheldud lemmiklooma ja teda aidata.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Tania Selarti sõnul on murekohaks eelkõige loomaomanike vähene teadlikkus: ”Tihtilugu võetakse loom perre emotsioonide ajel. Ei teadvustata, et lemmiklooma võtmine mõjutab nii omaniku kui ka looma elu mitmete aastate jooksul. Kahjuks juhtub sageli, et järelemõtlematult võetud loom unustatakse ja jäetakse peaaegu ilma igasugusest hoolitsusest.”

Tunnustatud loomaarst dr Tiina Toomet, nõuanderaamatu ”Elu koos koeraga” autor, räägib üritusel sellest, milline elu koos lemmikloomaga olema peaks ja mida raamatu lõpulausega „ela ise ja lase teistel ka elada“ öelda on tahetud.

Koerte käitumisest räägib üritusel koolitaja Sirje Vets ning õigest toitumisest veterinaar-allergoloog dr Jaak Jõks Keila Loomakliinikust.

Üritust toetavad  lisaks Royal Canin’ile ja Hortesele hea tahtega koeraspordiklubi Koerus, Keila Loomakliinik, Tiina Toometi kliinik  ja Eesti Loomakaitse Selts.

Head Uudised GoodNews