1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. AITA PÄÄSTA ELU I Regionaalhaigla verekeskuse verevarud on jõudnud kriitilise piirini
AITA PÄÄSTA ELU I Regionaalhaigla verekeskuse verevarud on jõudnud kriitilise piirini

AITA PÄÄSTA ELU I Regionaalhaigla verekeskuse verevarud on jõudnud kriitilise piirini

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuses on kriitilise piirini langenud A ja 0 reesusnegatiivse veregrupi varud. Sellega seoses palub verekeskus elanike abi ja ootab kiiresti verd andma just nende veregruppidega doonoreid.

Verekeskuse juhataja Ave Lellepi sõnul on praegu Regionaalhaigla verekeskuses olukord, kus haiglatele väljastatakse rohkem verd, kui doonorid suudavad annetada. Lisaks peab verekeskus olema valmis erakorralisteks olukordadeks, kus patsiendi elu päästmiseks kulub palju doonorverd. „Verepuudus on meie kõigi ühine mure, sest abivajaja rolli võivad õnnetu juhuse tõttu sattuda meie sõbrad, lähedased või tuttavad ning doonorivere olemasolust võib ühel päeval sõltuda meie elu. Verd loovutades saame anda oma panuse selle jaoks, et Eesti haiglate verevarud oleks piisavad ja abivajajatele tagatud sobiv doonorveri,“ lisas Lellep.

Verekeskuse külastamiseks tuleks varuda umbes tund, millest vereloovutus võtab viis kuni kümme minutit. Vereandmine on täiesti ohutu ja annab doonorile hea enesetunde, et ta on kedagi aidanud.

Verekeskus ootab terveid ja haigussümptomiteta doonoreid verd loovutama Ädala tänavale ja Ülemiste doonorikeskusesse. Lisaks korraldab Regionaalhaigla verekeskuse väljasõidubrigaad väljasõite erinevatesse ettevõtetesse ja Eesti maakondadesse.

Head Uudised GoodNews