1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ANNAME HOOGU I Raamat naistele, mis räägib lapsepõlvest koos vägivaldse ja alkohoolikust isaga
ANNAME HOOGU I Raamat naistele, mis räägib lapsepõlvest koos vägivaldse ja alkohoolikust isaga

ANNAME HOOGU I Raamat naistele, mis räägib lapsepõlvest koos vägivaldse ja alkohoolikust isaga

3 väikese lapse ema ning ettevõtja Mariliis Lukk sulest ilmub hiljemalt 2023. aasta märtsis raamat naistele „Õnnelik naine, õnnelik ema“. Mariliisi lapsepõlv erineb kardinaalselt sellest lapsepõlvest, mida tema ise täna oma lastele pakub. Selles oli palju hirmu, karjumist, nuttu, vaimset ja füüsilist vägivalda ning nooruspõlves palju ebakindlust, iseenda mitte valimist, kriitikat teiste suhtes ning ohvrirolli.

Millest raamat räägib?

Oma raamatus räägib Mariliis, kuidas tema lapsepõlv koos vägivaldse ja alkohoolikust isaga viis teda vihkamiseni nii, et see takista igapäevast elu ja õnne ning kuidas ta õppis läbi enesearengu tee andestama isale kõik tema halvad teod. „Ma mõistsin, et mina ei saa teda muuta, kuid saan muuta seda, mis minu võimuses – enda mõtteid ja tegusid,“ lausub ta.

Mariliis jutustab raamatus, kuidas kõik see, mis temaga (k.a. tema sisemaailmas) lapsepõlves toimus, mõjutas väga temaga juhtunut ja tema tegusid nooruspõlves ja pärast kodust välja kolimist.

„Selle raamatuga on minu soov näidata sulle, kuidas on võimalik ületada enda hirmud, lahti lasta minevikust ning tulla teadlikult tagasi siia, praegusesse ellu. Ma näitan sulle, kuidas on võimalik vaatenurka muutes ükskõik milline mineviku lugu pöörata enda kasuks. Sinu elu on siin ja praegu ja tahab elamist. Luba ma viin sind teekonnale, kus ükski mineviku sündmus ei piira sinu tänast õnne,“ selgitab Mariliis ja lisab, et lisaks on suur soov selle raamatuga puudutada väga valusat, aga kahjuks jätkuvalt kestvat perevägivalla teemat ühiskonnas.

Kes on Mariliis Lukk?

Mariliis on kolme väikese lapse ema. Tal on kodus 7-aastane tütar, 5-aastane poeg ning 1-aastane tütar.

Ta on loonud laste kõrvalt perede toetuseks ettevõtte Pesapuu Perekeskus, mille kaudu pakub lapsevanematele tuge iseenda ja lapse arengut toetavate veebiloengute näol.

Mariliis on loonud ka Eesti esimese virtuaalse kogukonna „Õnnelik ema, õnnelik naine“ enesearengut armastavatele emadele ja naistele. Kogukonna külalisteks on olnud tuntud eksperdid nagu näiteks Epp Kärsin, Tiina Tiitus, Ingvar Villido, Raivo Juhanson, Kristel Kruustük, Ants Rootslane, Jesper Parve, Signe Ventsel, Tiina Saar-Veelmaa, Kati Torim, Karolin Tsarski, Elina Ojastu, Jekaterina Tint, Katrin Alujev jpt.

„Minu mõttest on alguse saanud inspiratsioonipäevad veebis “Õnnelik naine, õnnelik ema”, mida olen korraldanud juba kolm korda. Üritusi on veebis vaadatud 25 000 korda ning need on saanud üle tuhande positiivse tagasiside. Ma panustan enda arengusse igapäevaselt lugedes raamatuid ning õppides uusi teadmisi koolitajatelt nii Eestis kui ka välismaal ja nii lühemates kursustes kui ka pikemates enesearengu programmides,“ räägib Mariliis enda kohta.

Mida Mariliis Hooandjate toetusega teeb?

  • 5000 euroga katab ära osaliselt toimetaja, kujundaja ja osaliselt 200 raamatu trükikulud.
  • 6000 euroga katab ära toimetaja, kujundaja ja osaliselt 400 raamatu trükikulud.
  • 7000 euroga katab ära toimetaja, kujundaja ja osaliselt 600 raamatu trükikulud.
  • 8000 euroga katab ära toimetaja, kujundaja ja osaliselt 800 raamatu trükikulud.

Mariliisi projektile saad hoogu anda siit.

Head Uudised GoodNews