1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Loomakaitse Selts ja Tallinna Vanalinna Päevad kutsuvad loomade heaks liikuma!
Eesti Loomakaitse Selts ja Tallinna Vanalinna Päevad kutsuvad loomade heaks liikuma!

Eesti Loomakaitse Selts ja Tallinna Vanalinna Päevad kutsuvad loomade heaks liikuma!

Heategevuslik rongkäik Käpakäik tuleb taas ning seekord suuremalt kui kunagi varem. Käpakäik on vaid üks osa 2.–4. juunil toimuvate Tallinna Vanalinna Päevade lemmikloomaalast. Lisaks rongkäigule toimuvad lemmikloomaalal ELS-i eestvedamisel ka mitteametlik Match Show koertenäitus, huvitavad loomateemalised loengud ning palju muud toredat kogu perele.

Sündmuse käigus kogutud annetustega aidatakse kodutuid, hüljatud, hättasattunud ja väärkoheldud loomi.

Käpakäigu rongkäik leiab aset juba üheksandat korda, tuues iga aasta kokku sadu loomasõpru. „Rongkäiguga suuname inimeste tähelepanu lemmikloomadele linnapildis ning kutsume üles märkama ja toetama abivajavaid loomi,” selgitab ELS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Geit Karurahu. „Kuna kõigil loomaarmastajatel ei pruugi ühel või teisel põhjusel endal kodulooma olla, ootame rongkäiguga liituma kõiki, olgu siis koeraga või ilma. Oodatud on kõik sõbralikud koerad; ka need, kes alles õpivad teistega seltsima. Neile saavad omanikud siduda rihmale kollase lindi, mis annab märku, et koer ei soovi kontakti või on seltsimise osas valiv.”

3. juunil toimuv heategevuslik rongkäik saab alguse Tallinna Vanalinna Päevade lemmikloomaalalt Šnelli tiigi ääres, kuhu pärast ka naaseb. Rongkäigu teekond on jõukohane igas eas kahe- ja neljajalgsetele. Üritusest võtavad lemmikloomaalal osa ka mitmed loomadega seotud asutused, nende seas heategevusorganisatsioon Loomus, kodumaine koeramaiustuste tootja Ruudicakes ning Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA). Samuti on soovijatel võimalik lasta oma koer marutaudi vastu vaktsineerida.

„Varasema suure huvi tõttu, korraldame ka sel aastal Match Show, ehk mitteametliku koertenäituse, millest võivad osa võtta kõik koerad, nii segaverelised, esmakordsed näitusel osalejad kui ka kogenud näitusekoerad. Eesmärk on mõnusalt ühiselt aega veeta ning tunda rõõmu looma ja inimese koosolemisest,” julgustab Karurahu kõiki koeraomanikke.

Pühapäeval 4. juunil toimuvad lemmikloomaalal erinevad toredad ja harivad loengud. Kindlasti tasub osa võtta Loomale Pai koeramassaaži praktilisest tutvustusest, mille käigus ette näidatud harjutusi saab kohe ka oma koera peal proovida. Tallinna Loomaaiast tuleb linnaloomadest rääkima sarmikas ja särav Darja Zubareva, kes on kindlasti tuttav Loomaaia öötuuridel käinutele. Oma ala spetsialistid tutvustavad ka kassi ja koera käitumise eripärasid ning linde, kes meiega linnaruumi jagavad. Üritust toetavad Petcity ja Platinum Eesti.

Rohkem informatsiooni kohta leiab ürituse Facebooki lehelt.

  • Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.
Head Uudised GoodNews