1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusliku jooksuga Wings for Life World Run koguti pea 6 miljonit eurot
Heategevusliku jooksuga Wings for Life World Run koguti pea 6 miljonit eurot

Heategevusliku jooksuga Wings for Life World Run koguti pea 6 miljonit eurot

7. mail toimus juba kümnendat korda heategevuslik jooks Wings for Life World Run. Eestis jooksis õilsa eesmärgi nimel 235 inimest, neist 137 Kalevi staadionil. Kõige pikemaks Eestis läbitud distantsiks oli seekord 35,51 kilomeetrit. Jooksuga koguti raha seljaaju vigastuste ravivõimaluste leidmiseks.

Foto: Harry Tiits

Maailma suurima jooksuürituse juubeliaastal läbisid jooksjad kogu maailmas keskmiselt 11,59 kilomeetrit. Kuid tegelikult polnud aeg ega vahemaa olulised, sest kokku oli tuldud heategevuslikul eesmärgil. Kümnendat korda toimunud Wings for Life jooksuga koguti osavõtumaksude ja annetuste kaudu seljaaju-uuringuteks 5 802 595 eurot. Alates 2014. aastast on tänu Wings for Life World Runile kogutud heategevuseks juba üle 38 miljoni euro.

“Olen täiesti rabatud, õnnelik ja nii uhke kõigi üle, kes aitasid meil selle teoks teha. Sel aastal kõndis, jooksis ja veeres meie jooksu raames 206 728 inimest üle maailma. Ja olles tundnud Wings for Life jooksu õhustikku, tean kindlalt, et meil on võim leida ravi seljaajuvigastuse vastu. Tänan südamest kõiki, kes sellel võistlusel osalesid ja järgmise aasta 5. mail oleks tore teid kõiki jälle stardis näha,” ütles Wings for Life tegevjuht Anita Gerhardter.

Miljonid inimesed üle maailma sõltuvad pärast seljaaju vigastust ratastoolist – üsna tihti on vigastuse tekkepõhjuseks liiklusõnnetused või kukkumised. Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida parimaid ravivõimalusi. Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on tehtud selles suunas juba suuri samme.

Foto: Harry Tiits
Head Uudised GoodNews