1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Esimesed vabatahtliku sõbra märgise taotlejad on selgunud
Esimesed vabatahtliku sõbra märgise taotlejad on selgunud

Esimesed vabatahtliku sõbra märgise taotlejad on selgunud

Eesti lipugaKäesoleval aastal ühendab Liikumine Kodukant mitmed Siseministeeriumi toetusel vabatahtliku tegevuse edendamiseks pakutavad teenused ühtse vabatahtliku sõbra märgi raamistiku alla. Kodukant aitab vabaühendustel nende hetkeolukorda analüüsida, annab vabatahtlike kaasamise alal hüva nõu ning avaldab info ühenduste tegemiste kohta Vabatahtlike Väravas, et neid vabatahtlikele ja teistele toetajatele paremini nähtavaks muuta. Vabatahtliku sõbra programmis osalevad ühendused saavad novembris Ühisnädalal toimuval pidulikul kohtumisel kätte kvaliteedimärgid, millega Kodukant tunnustab nende asjatundlikkust ja jõupingutusi vabatahtliku tegevuse korraldamisel.

3. juuniks laekunud avalduste alusel otsustas Kodukant alustada tööd kõigi märgi vastu huvi tundnud 18-ne vabaühendusega. Lisaks soovib 2012. aastal pilootprojekti käigus kõige esimese ja seni ainsa märgi saanud Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond oma asjad uuesti üle vaadata ja märki värskendada. Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv leiab, et märgi taotlemise protsess oli tookord väga kasulik, pakkudes väärtuslikke nõuandeid ja kõrvalpilku. Lastefond kasutab vabatahtliku sõbra märki siiani aktiivselt sihtasutuse kommunikatsioonis, väärtustades seeläbi nii organisatsiooni kui ka oma vabatahtlike arengut.

Sel korral laekus kõige rohkem sooviavaldusi saartel tegutsevatelt vabaühendustelt. Järgnesid Tartumaa, Harjumaa ja Lääne-Virumaa igaüks kolme ühendusega, üleriigilise tegevusulatusega on kaks ühendust ja ühe avaldusega on esindatud Pärnumaa ja Viljandimaa. Lisaks osaleb programmis ka ühe rahvusvahelise tudengiorganisatsiooni Eesti esindus.

Enim on esindatud kohaliku elu edendamise ja noorsootöö valdkonnad, samuti taotlevad märki looduskaitse, keskkonnahariduse ja loomade abistamisega tegelejad, sotsiaaltöö tegijad ning üks priitahtlik päästekomando.

Vabatahtliku sõbra märki taotlevad vabaühendused:

MTÜ Aasukalda Priitahtlik Päästekomando
MTÜ AIESEC Eesti
Eesti Noorteühenduste Liit
Eesti Saarte Kogu
Huviselts Elujoon
Kadila Naisselts
Meeri Küla Arendamise Selts
Muraste Külaselts
MTÜ Noored Toredate Mõtetega
MTÜ Saaremaa Kodukant
MTÜ Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus
MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu
Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liit
SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond
Teaduse ja Kultuuri Sihtasutus Domus Dorpatensis
MTÜ Tipu Looduskool
Tähe noorteklubi
MTÜ Vanem Vend Vanem Õde Pärnu
MTÜ Ökokratt

Vabaühenduste hindajate ja nõustajatena löövad kaasa Eha Paas ja Anu Viltrop Liikumisest Kodukant, Tuulike Mänd MTÜ-st Vaba Tahe, Nele Hendrikson Eesti Toidupangast, Lauri Luide MTÜ-st Serve the City ja Rainer Eidemiller ühendusest Weissenstein. Kõik need ühendused on Vabatahtliku Tegevuse Võrgustiku liikmed.

Head Uudised GoodNews