1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SÜNNIPÄEVAKS HEATEGEVUS! Kingituste tegemise asemel toetati Lastefondi kaudu asenduskodude lapsi
SÜNNIPÄEVAKS HEATEGEVUS! Kingituste tegemise asemel toetati Lastefondi kaudu asenduskodude lapsi

SÜNNIPÄEVAKS HEATEGEVUS! Kingituste tegemise asemel toetati Lastefondi kaudu asenduskodude lapsi

katkised hingedAbikaasale 33. sünnipäeva puhul peo korraldanud Laura palus külalistel teha kingituse asemel annetuse SA TÜ Kliinikumi Lastefondi tänavuse põhikampaania “Katkised hinged” toetuseks, et aidata asenduskodu lastel saada vajalikke teraapiaid. Peokohta üles seatud Lastefondi annetuskasti kogunes ürituse lõpuks rohkem kui 1300 eurot.

Annetusumma eest toetab Lastefond Tudulinna asenduskodu lastega tegelevate terapeutide nõustamistööd, mida kogunenud 1333,25 euro eest saab 62 tundi. Nii peo perenaine kui Lastefondi tegevjuht on seesuguse tulemuse üle väga rõõmsad.

“Mul on ääretult hea meel, et on olemas nii armsaid ja toredaid inimesi, kes võtavad vaevaks meie tegevuse toetuseks omaalgatuslikult märkimisväärseid summasid koguda! See raha on asenduskodu laste teraapiate toetamisel väga suureks abiks ja toeks,” on fondi juht Sandra Liiv sünnipäevalapsele, peo korraldajale ja kõigile külalistele tänulik.

Peo korraldanud Laura tunnistab, et käis sünnipäeva jooksul mitmeid kordi annetuskasti piilumas ning nähtu tekitas temas ainult positiivseid emotsioone. “Käisin seda emotsiooni ka külalistega jagamas. Sellepeale läks nii mõnigi sünnipäevaline oma panust suurendama,” märgib ta.

Laura usub, et just annetuskasti olemasolu aitas koguda nii suure summa, sest tõenäoliselt on heategija heldem, kui näeb enda ees annetuskasti, kus mõni rahaühik juba sees, kui pelgalt kontonumbrit talle saadetud kutsel. “Silma all olev kast koputab ehk paremini ka skeptiku südametunnistusele, kui ta näeb kogunevat summat, aga teab, et tema panust ei olegi sees,” arvab ta.

Lastefondi juhi sõnul ei ole selline sünnipäeva puhul annetuste kogumine fondi toetuseks küll päris esmakordne ega väga harv juhus, kuid kuigi sageli seda siiski ette ei tule. “Viimase paari aasta kohta suudan meenutada kolme-nelja sellist annetust. Kindlasti aga võiks see arv olla suurem ning heategevus inimeste elu tavapärane ja loomulik osa,” räägib ta. Samas toob ta esile, et Lastefondi annetuskasti laenutamist peopaigas annetuste kogumiseks pole varem ette tulnud. “See on küll täiesti esimene kord, kui annetusi kogutakse sünnipäeval otse meie annetuskasti. Ning me laenutame seda selleks otstarbeks loomulikult hea meelega.”

Peo korraldaja loodab, et tema teguviis innustab ka teisi häid inimesi samal viisil toimima, sest nagu näha, on selliselt võimalik ka eraisikutel panustada heategevusse suuri summasid. “Ma ei kujuta ettegi, kuhu oleksime pannud kõigi nende ca 50 külalise kingitud pudelid, lilled, raamatud või teised kingitused. Kindlasti oleks need sünnipäevalast rõõmustanud, kuid rõõm teiste aitamise üle on mitmeid kordi suurem,” kutsub ta kõiki üles sünnipäevakingitustest loobuma ja selle asemel abivajajaid aitama. “Ma usun, et räägin kõigi peo külaliste nimel, kui ütlen, et me väga loodame, et nii mõnegi lapse koorem muutub nüüd veidi kergemaks!”

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews