1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GOODNEWS KIIDAB I Baltic Agro andis üle meeste tervise heaks kogutud annetuse
GOODNEWS KIIDAB I Baltic Agro andis üle meeste tervise heaks kogutud annetuse

GOODNEWS KIIDAB I Baltic Agro andis üle meeste tervise heaks kogutud annetuse

Põllumajandusettevõte Baltic Agro annetas Tartu Ülikooli Kliinikumi Meestekliinikule 5004 eurot, mis koguti sel suvel helesiniste silopallikilede müügist. Helesinist värvi silopallidega aitas ettevõte tähelepanu tõmmata meeste tervisele.

Baltic Agro tootejuhi Tiina Meikari sõnul aitab põllumajandusettevõte juba teist aastat järjest vajalikele vähiuuringutele tähelepanu tõmmata. Kui üle-eelmisel aastal aidati roosa kile abil rüütada silorullid roosasse ning seeläbi tähelepanu tõmmata rinnavähi ennetamise vajalikkusele, siis 2019. aastal võis Eestimaa põldudel näha pilkupüüdvaid helesiniseid silorulle, mida kokku oli üle 48 000.

“Eesti mees ei lähe naljalt ise arsti juurde, vaid vajab selleks pikka ettevalmistust, nõu ja lähedaste toetust. Loodame, et kampaania pani paljud mehed ja nende lähedased tõsisemalt meeste tervise peale mõtlema,” ütles Meikar.

“Et kontrolli jõudmine igale mehele võimalikult lihtsaks teha, annetasime koostöös põllumeeste ja kile tootnud Trioplastiga iga müüdud silokilerullilt kolm eurot Tartu Ülikooli Kliinikumi mobiilse meestearsti kabineti tegevuseks ja mööda Eestimaad tuuritamiseks,” lisas Meikar.

TÜ Ülikooli Kliinikumi meestekliiniku juhi ja meestearsti Margus Punabi kinnitusel on iga meeste tervise heaks läbi viidud kampaania oluline, kuna Eesti on Euroopas eesnäärmevähki suremuse osas esirinnas. Meeste teadlikkus on tema sõnul aja jooksul siiski vähehaaval paranenud.

“Meeste huvi enda tervise vastu on aasta-aastalt tõusnud, kuna sellest räägitakse ning see ongi kõige olulisem – varakult avastatud eesnäärmevähk on korrigeeritav,” selgitas Punab. “Teen veelkord ka omalt poolt üleskutse enda tervist kontrollida, eriti soovitan seda riskirühma kuuluvatele meestele ehk neile, kelle suguvõsas on haigus varem esinenud. Samuti soodustab haiguse teket loomse rasva- ja liharikas toit.”

Baltic Agro tänab kõiki põllumehi, kes heategevuslikus kampaanias osalesid. Ettevõte kavatseb jätkata meeste tervise toetamist ka käesoleval aastal.

“Kui ka järgmisel aastal selline kampaania peaks tulema, siis lööme kindlasti kaasa. Üheeurone toetus rulli pealt on põllumehele väike, aga aitab paljude tervisele kaasa,” ütles Saimre Agro Grupi tegevjuht Matis Kajaste. “Kampaania on väga hea, sest värviliste pallidega põllud paistavad hästi silma – nii sel aastal helesinise kilega kui ka eelmisel roosaga.”

“Põllumehed on olnud aktiivsed kampaanias kaasa lööjad ning peavad tervise heaks annetamist oluliseks,” ütles Meikar. “Loodame, et ka eesoleval suvel saab paljudel Eesti põldudel näha helesiniseid silorulle ning see aitab vähemalt mõne mehe arsti juurde enda tervist kontrollima saada.”

Head Uudised GoodNews