1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GOODNEWS KIIDAB I Honda kinkis Lastefondile rohkem kui 15 000 eurot väärt uue Honda Jazz auto
GOODNEWS KIIDAB I Honda kinkis Lastefondile rohkem kui 15 000 eurot väärt uue Honda Jazz auto

GOODNEWS KIIDAB I Honda kinkis Lastefondile rohkem kui 15 000 eurot väärt uue Honda Jazz auto

Honda pikaajalise koostööpartnerina kinkis Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile rohkem kui 15 000 eurot väärt uue Honda Jazz auto. Nii panustab Honda Lastefondi tegevuskulude madalana hoidmisesse ning seeläbi ka haigete laste ravitingimuste parandamisesse.

Alates Lastefondi asutamisest ehk 2000. aastast on Lastefond lähtunud põhimõttest, et fondi administratiivkulud tohivad olla maksimaalselt 15% eelarveaasta tuludest. Kui õnnestub koguda rohkem annetusi, kui jooksval aastal haigete laste ravi toetamiseks kulub, hoiab Lastefond raha reservis, et saaks aidata järgmist last, kes vajab kiirelt ravimit, ravi või meditsiiniseadet.

Honda esindaja Helerin Randmaa sõnul peavad nad Lastefondi tegevust oluliseks ning laste heaollu oma panuse andmine on organisatsioonile südamelähedane. “Honda on toetanud pikaajaliselt Eesti lapsi, sest lapsed on meie tulevik! Lastefondi tegevus on äärelt tähtis, sest nad annavad hindamatu panuse laste toetamiseks.

Kui Honda loosung ütleb: “The Power of Dreams” ehk unistuste jõud, siis Lastefondi ühe peasponsorina ütleme “The Power of Children” ehk laste jõud on tähtis meie jaoks.”

Honda on olnud Lastefondi koostööpartner alates 2013. aastast, ka siis kinkisid nad Lastefondile kasutamiseks Honda Jazzi. Autoga seotud tegevuskulude katmisele on appi tulnud ka Jazz pesula, kes aitab auto puhtana hoida, ning Alexela, kes aitab kütuse eest tasuda.

Lastefondi tegevjuht Kadri Org on tänulik koostööpartneritele, kes aitavad fondi tegevuskulusid madalana hoida ning sellevõrra rohkem abivajavaid lapsi aidata. “Oma tegevuses juhindub Lastefond põhimõttest, et administratiivkulud peavad olema vähem kui üks kuuendik eelarveaasta tuludest. Möödunud aastatel on see protsent jäänud 11-13% vahele ehk igast annetatud ühest eurost on 87-89 senti läinud otse abivajajani. Tegevuskulusid saame madalana hoida ja Eesti laste tervise parandamiseks rohkem heategusid teha vaid tänu meie pikaajalistele ning heategevuslikele koostööpartneritele.”

Head Uudised GoodNews