1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEAD PARANEMIST! Abi palunud vähihaige Pavel sai raviks vajaliku raha kokku
HEAD PARANEMIST! Abi palunud vähihaige Pavel sai raviks vajaliku raha kokku

HEAD PARANEMIST! Abi palunud vähihaige Pavel sai raviks vajaliku raha kokku

Karmi vähidiagnoosi saanud 5-aastane Pavel palus heade inimeste abi ravi jätkamiseks Saksamaal, Düsseldorfi Ülikooli Kliinikus ning vajalik summa saadi kokku.

Laps vajas ravi alustamiseks 50 000 euro suurust ettemaksu

Väikest Pavelit vaevasid kevadest saadik jala- ja liigesvalud, tema kehale tekkinud hematoomid suurenesid ning lapse enesetunne halvenes. Ema pöördus erinevate arstide poole nii Tallinnas kui Ida-Virumaal, Pavelil diagnoositi küll artriit ehk liigesepõletik, küll luumurd, ta oli ka haiglaravil kuid lapse kaebused süvenesid ja tegelik diagnoos jäi välja selgitamata. Augusti lõpus sõitis ema Paveliga Eestist Saksamaale, et paluda sealsete arstide abi. Paraku tuli Düsseldorfi Ülikooli Kliiniku tohtritel tõdeda, et 5-aastase Paveli vaevuste põhjuseks on lümfoom ehk lümfisüsteemi halvaloomuline kasvaja ning laps vajab kiiresti ravi.

Saksa arstid olid valmis alustama lapse raviga kohe, kuid enne tuleb lapse perel tasuda haiglale nõutud 50 000 euro suurune ettemaks. Paveli ema oli lähedaste abiga tasunud haiglale juba uuringute tegemiseks 5000 eurot, ravi maksumus Saksamaal võib aga ulatuda 70 000 euroni ning Paveli emal ei ole sellist summat kusagilt võtta. Lisaks tuleb tasuda sealsed eluasemekulud.

Lastefond tasus annetajate abiga ettemaksu

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond tasus Düsseldorfi Ülikooli Kliinikule nõutud ettemaksu summas 50 000 eurot ja seda Pavelile laekunud sihtotstarbeliste annetuste ning heade püsiannetajate toel kogutud reservide arvelt. “Loodame väga, et nüüd, kui diagnoos on teada ja esimesed raviprotseduurid saavad tehtud, Paveli seisund kiiresti paraneb ning ta saab tulla tagasi Eestisse ja jätkata ravi juba siinsete tohtrite käe all,” kirjutatakse Lastefondi lehel.

Vaata postitust siit.

Head Uudised GoodNews