1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heade inimeste abiga! Lastefond toetab kaasasündinud arenguhäiretega Simonit
Heade inimeste abiga! Lastefond toetab kaasasündinud arenguhäiretega Simonit

Heade inimeste abiga! Lastefond toetab kaasasündinud arenguhäiretega Simonit

TÜK Lastefond otsustas jätkata 1-aastase Simoni toetamist, kes vajab kõri-, trahhea- ja söögitorulõhe tõttu spetsiaalset ravitoidusegu.

Simonil on kaasasündinud kõri-, trahhea- ja söögitorulõhe, mistõttu on ta sünnist alates olnud haiglaravil. Pisipoisile on paigaldatud trahheostoom ehk kunstliku hingamise jaoks hingetorusse tehtav avaus. Lisaks toitub poiss gastrostoomi ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väikse sondi abil ning ta vajab pidevat aspireerimist ehk hingamisteede puhastamist eritistest. Selleks, et pere saaks Simoni eest kodus hoolitseda, on aga vaja seadmeid – kaasaskantavat aspiraatorit, gastrostoomi pumpa, loputussüsteeme jms tarvikuid. Samuti peab Simoni toitmiseks kasutama spetsiaalse kaloraažiga ravitoidusegusid, et ta saavutaks normaalse kaaluiibe.

Kuivõrd kogu vajaliku soetamine on väga kulukas, käib see perele endale üle jõu. Lastefond otsustas peret aidata ning toetada Simonile ravitoidu soetamist järgneva aasta jooksul 2316 euroga. Lisaks fondile toetab perekonda selles 600 euroga ka Antsla vald.

Varasemalt on Lastefond aidanud Simonile aspiraatori soetada ja toidupumba rendi eest tasuda.

Head Uudised GoodNews