1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuskontsert Mustamäe kiriku toetuseks
Heategevuskontsert Mustamäe kiriku toetuseks

Heategevuskontsert Mustamäe kiriku toetuseks

Jaan Lahe
Foto: EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus

28. augustil kell 18 algab Jaani kirikus heategevuskontsert Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku ehituse toetuseks.

Kontserdil esinevad Liisi Koikson ja Bonzo kavaga „Vaikne esmaspäev“. Piletihinna otsustab kontserdikülastaja oma võimalustest johtuvalt, pileti miinimumhind on 7 eurot.

Ühtlasi kuulutatakse kontserdi algul välja Mustamäe kiriku arhitektuurikonkursi võitja.

Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurivõistlusele laekus 31 võistlustööd. Arhitektuurivõistlusele eesmärgiks on leida Mustamäele kavandatavale kirikukompleksile parim arhitektuurne lahendus. Žürii valis võistlustööde hulgast välja neli preemialaureaati.

Konkursi auhinnafond on kokku 12 750 eurot, millest esikohatöö preemia suurus on 5000 eurot.

Premeeritavate ideekavandite märgusõnad tähestikulises järjekorras on FIAT LUX, NIMROD, TEE ning ÕHUKE KOHT.

Lisaks eelpool nimetatud märgusõnadega võidutöödele otsustas Mustamäe linnaosa valitsus omalt poolt tunnustada veel kolme võistlustööd, mille märgusõnadeks SANDLIPUU ÕIS, DIO ja KIRIKU ALLEE.

„Need kolm hea ideega põnevat hoonet sobiksid perspektiivis Mustamäele väga hästi ja muudaksid meie linnaosa tunduvalt atraktiivsemaks,“ põhjendas Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda. „Miks ei võiks meil tulevikus olla näiteks niisugune vabaajakeskus, kontserdimaja või raamatukogu?“

Maarja Magdaleena kirik on plaanis ehitada Kiili tn 9 krundile. Tallinna linnavolikogu seadis Tallinna linna omandis olevale kinnistule otsustuskorras tähtajalise ning tasulise hoonestusõiguse Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku kasuks.

Kehtestatud detailplaneering võimaldab ehitada krundile sakraalehitise tingimusel, et jälgitakse detailplaneeringuga lubatud ehitusmahtusid, mille kohaselt on ehitusalune pind 1100 m² ning maksimaalne kõrgus 11 m. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on krundi kasutamise sihtotstarve ühiskondlike hoonete maa. Kiili tn 9 krundi suurus on 6642 m².

Mustamäe linnaossa asutati 2010. aastal Eesti Evangeelsesse Luterlikku Kirikusse kuuluv Maarja Magdaleena kogudus. Kogudus tegutseb aadressil A. H. Tammsaare tee 135 asuva linnaosa valitsuse keldriruumides.  Nii koguduse kui ka linnaosa valitsuse ühiseks ideeks on rajada Kiili tn 9 krundile nii kiriku sakraalhoone, koguduse kontor koos koguduse tegevusruumidega kui ka ruumid lastehoiule ja noorte tugikeskusele.

EELK Konsistoorium soovib ehitada Mustamäele pühakoja, mis vastab tänapäeva ühiskonna vajadustele ning pakuks Mustamäe elanikele võimalust käia kirikus oma kodukoha ligidal. Planeeritavasse kompleksi on kavandatud kirikusaal, ruumid lastehoiu ja tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, kiriku köök ja kiriku kantselei koos abiruumidega.

Planeeritava kiriku kontseptsiooni märksõnadeks on sakraalne, kaasaegne, mitmeotstarbeline ning ümbruskonna sotsiaalseid vajadusi arvestav.

Head Uudised GoodNews