1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2014”
Heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2014”

Heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2014”

em-14-collageToetame üheskoos TÜ Kliinikumi Lastefondi! Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari “Eesti mõisad”, on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega.

Suvel 2014 musitseerivad barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel ja Lilian Langsepp arvatavalt Loona mõisast pärit ajaloolisel harfil. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Programm

K, 16. juulil, kell 21 Loona mõis (Kihelkonna kihelkond, Saaremaa)
Koostöös Mustjala Festivaliga.
R, 18. juulil, kell 18 Raikküla mõis (Rapla kihelkond, Raplamaa)
L, 19. juulil, kell 18 Õisu mõis (Paistu kihelkond, Viljandimaa)
P, 20. juulil, kell 16 Kukruse Polaarmõis (Jõhvi kihelkond, Ida-Virumaa)

Esinejad:
Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel
Lilian Langsepp – ajalooline Loona mõisa harf
Haarav ajalooline taust – Jüri Kuuskemaa

Kavas: pärlid barokiaja ja baltisaksa muusikast: Corelli, Purcell, Fischer, Meder, valik Morgensterni kogumikust jt.

Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab juba kuueteistkümnendat aastat igasuvise menusündmusega, mille peaesineja on barokkansambel Corelli Consort. Heategevuslikus kontserdisarjas “Eesti mõisad 2014” ühinevad arhitektuur, muusika, ajalugu, metseenlus, mõisaromantika ja kunstipärandi hoidmine. Sari on 15 aasta jooksul, alates 1999. aasta suvest, tutvustanud 63 mõisa üle Eesti ja toetanud 14 väikest mõisakooli, hooldekodu või lastekodu. Sel aastal lisanduvad neli uut mõisa erinevatest Maarjamaa nurkadest.

“Eesti mõisad 2014” publiku ja metseenide sihtannetused lähevad TÜ Kliinikumi Lastefondile, et toetada raske puudega laste vanemate abistamiseks vajaliku kolmanda hoiukodu rajamist Ida-Virumaale, puuetega laste tugikeskusse “Päikesekiir” Jõhvis. Seetõttu on sarja pidulik lõppkontsert Jõhvi lähistel asuvas Kukruse Polaarmõisas. Avakontsert, Loona mõisas Saaremaal, on seotud kontsertidel esitletava põneva ajaloolise harfiga, mis arvatavalt pärineb Loona mõisast.

Muusikale ja mõisaromantikale annavad lisaväärtuse haaravad ajaloolised selgitused kunsti- ja ajaloolaselt Jüri Kuuskemaalt ja kogu publikule võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda. Igal kontserdil on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid. Lastefondile saab teha ka sihtannetuse märgusõnaga “Eesti mõisad”. Lähem info toetamisvõimalustest: www.corelli.ee ja www.lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews