1. Avaleht
  2. Heategu
  3. HEATEGU! Elroni reisijad on annetanud kodututele tuhatkond sooja riideeset
HEATEGU! Elroni reisijad on annetanud kodututele tuhatkond sooja riideeset

HEATEGU! Elroni reisijad on annetanud kodututele tuhatkond sooja riideeset

Rongireisijad on detsembri jooksul annetanud Tallinna, Tartu, Viljandi ja Valga kogumiskastidesse ühtekokku ligi tuhat sooja riideset, mille Elron on ka abivajajateni toimetanud.

„Sõnumikandjana rongis reisinud 105 hüljatud mängukaru on tänaseks leidnud omale uued kodud lahkete rongisõitjate abil. Karud kutsusid inimesi üle Eesti tegema head ja annetama Tallinna, Tartu, Viljandi ja Valga rongijaamades olevatesse kogumiskastidesse sooje riideid kodututele inimestele. Ühtekokku on tänaseks abivajajatele toodud pea tuhat eset, millest jõulukuul saavad soojust sajad kodutud inimesed,“ tõi Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup esile. Ta selgitas, et Elroni jõulukampaania on olnud üle Eesti edukas just tänu lahketele rongireisijatele ja annetajatele.

„Täpne kodutute inimeste arv Eestis ei ole teada, kuid hinnanguliselt kasutab paar tuhat inimest Eestis varjupaigateenust. Aastatel 2020–2021 läbi viidud kodututeuuringu kohaselt suudaks taas iseseisvalt toime tulla ligi 39% koduta olnud inimestest. Kuid need inimesed vajavad tuge,“ selgitas Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa.

Tallinna Hoolekande Keskuse juhataja Imbi Eesmets lisas, et kuna enamik kodututest on täiskasvanud mehed, siis ennekõike on kodututel tarvis sooje jopesid ja voodriga saapaid. Kasuks tulevad ka kampsunid ja soojad sokid.

„Elroni kaudu on kodutud inimestele annetatud rohkem kui 200 jopet, üle 150 sooja kampsuni, üle poolesaja püksipaari ja jalatsi ning kokku üle 200 mütsi, salli, sooja kinda- ja sokipaari,“ tõi Elroni kommunikatsioonijuht esile.

Heategevusliku kampaania annetused on juba jõudnud Tallinna Hoolekande Keskusesse, Tartu varjupaika ning Naiste Tugi- ja Teabekeskusesse. Enne jõule toimetatakse veel riideid ka Tallinna Sotsiaaltöö Keskusesse. Kes soovib anda ka oma panuse, siis kampaania kestab kuni 26. detsembrini.

Tallinna elanikud võivad ka järgmisel aastal rohelist kaarti näidates sõita rongidega linna piires, milleks linn pikendab lepingut Elroniga ligi 2,6 miljoni euro eest.

Head Uudised GoodNews