1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Tallinna kodutute öömajades pakutakse majalistele pühade ajal jõulutoitu
Tallinna kodutute öömajades pakutakse majalistele pühade ajal jõulutoitu

Tallinna kodutute öömajades pakutakse majalistele pühade ajal jõulutoitu

Tallinna kodutute öömajades pakutakse majalistele pühade ajal jõulutoitu ning Merelahe öömaja on 24.–26. detsembril avatud ööpäevaringselt.

„Jõulud on andmise ja headuse aeg ning loodan, et saame ka koduta inimestele veidigi jõulumeeleolu luua,“ ütles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina. „Kõigis öömajades pakutakse lisaks peavarjule traditsioonilist sooja jõulutoitu – kartulit, kapsast ja verivorsti – ning jõululaualt ei puudu ka maiustused. Sotsiaalmajutusüksustes kaunistatakse ühiselt jõuluaknaid ja tehakse koos süüa. Seeläbi saavad jõulurõõmust osa ka need, kel päris oma kodu ei ole.“

Üldjuhul on öömajad ööpäevaringselt avatud siis, kui päevane õhutemperatuur langeb alla 15 miinuskraadi, kuid 24.–26. detsembril on Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse (TSK) hallatav kodutute öömaja aadressil Merelahe 4 avatud 24 tundi ööpäevas. Kliente rõõmustatakse jõulude ajal ka pühaderoa ja maiustustega. Aadressil Kauge 4 asuv varjupaik on alati ööpäevaringselt avatud, kuid jõulud muudab sealgi erilisemaks maitsev pühadetoit.

Kõigis TSK üksustes viiakse läbi projekti „Minu toit“, kus koos klientidega valmistatakse erinevaid toite ja süüakse neid siis üheskoos. Tooraine eest hoolitses TSK eelarve piires ja kasutatakse ka Toidupanga annetusi.

Teist aastat järjest korraldatakse TSK majutusüksustes konkurssi „Minu jõuluaken“, kus personali ja klientide ühistööna kaunistatakse vähemalt üks aken – seegi aitab kaasa toreda jõulumeeleolu ja kodusema tunde loomisele. Pildid jõuluakendest saadetake Kaupmehe  kontorisse ja need avaldatakse ka Facebookis ja TSK kodulehel.

Tallinna Hoolekande Keskuse hallatav Alasi 8 öömaja on pühadeperioodil avatud vaid õhtusel ja öisel ajal, kuid jõulutoite pakutakse sealgi ja pidulikum on menüü ka aastavahetusel. Resotsialiseerimiskeskuses (Suur-Sõjamäe 6a) on ehitud kuused, pakutakse jõulutoitu ja klientide rõõmustatakse ka väikese kingipakiga.

Jätkuvalt pakutakse abivajajaile kõhutäidet supiköögis aadressil Pae tn 19 (Lasnamäe). Supiköök on avatud iga päev kell 12–14.30.

Head Uudised GoodNews