1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Kodutunne” aitab tulekahjus kaks last kaotanud ema ja täidab viieaastase Laura unistuse!
“Kodutunne” aitab tulekahjus kaks last kaotanud ema ja täidab viieaastase Laura unistuse!

“Kodutunne” aitab tulekahjus kaks last kaotanud ema ja täidab viieaastase Laura unistuse!

10. saade (07.11) episood 73, TartumaaTäna kell 20:30 sõidab Kanal 2 “Kodutunne” Tartumaale, kus elavad ühe katuse all vanaisa Kalju, töövõimetu isa Margus ja ema Helve, kes kaotas tulekahjus kaks last. Lastest elab kodus täna veel vaid viieaastane Laura, kelle suurimaks unistuseks on omaenda roosa tuba, sest veest ja kanalisatsioonist ei oska ta lihtsalt unistada.

“Kodutunne” suundub Tartumaale, kus vanas talumajas elab koos mitu põlvkonda. Algselt suvekoduks mõeldud majas puudub vesi ja kanalisatsioon. Vett tuuakse endiselt ämbritega kaevust ja pesemine on suur ettevõtmine, pesupesemisest rääkimata.

Laudas töötav pereema Helve on ilmale toonud viis last, kuid neist kaks kaotas ta ühel saatuslikul päeval tulekahjus. Kuigi tragöödiast on juba rohkem kui 20 aastat, meenutab Helve seda kohutavat päeva, pisarad silmis. Ta püüdis leeke trotsida ja lapsed põlevast majast välja tuua, aga oli juba hilja.

Helve, kes on täna pere ainuke töövõimeline liige, kasvatab ise tomateid ja juurvilju. Kunagi olid ka mesilased, ent see ettevõtmine ei tasunud ennast ära. 81-aastane vanaisa Kalju on viieaastase Laura ainuke hoidja ja sõber, sellal kui ema laudas raha teenib. Ka Kalju elu pole lihtne olnud – tema enda silme all tapeti ta abikaasa, kellega Kalju oli koos elanud 52 aastat…

Anneli Lahe juhitud südamlik “Kodutunne” on Kanal 2s täna kell 20:30, kohe pärast kodumaist komöödiasarja “Parim enne”.

Head Uudised GoodNews