1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LASTEFOND AITAB! Hinge- ja söögitoru lõhega pisipoiss saab abi Lastefondilt
LASTEFOND AITAB! Hinge- ja söögitoru lõhega pisipoiss saab abi Lastefondilt

LASTEFOND AITAB! Hinge- ja söögitoru lõhega pisipoiss saab abi Lastefondilt

SimonSA TÜ Kliinikumi Lastefond toetab pisikest 5-kuust Simonit, kellel on diagnoositud kaasasündinud hinge- ja söögitoru lõhe. Fond aitas poisile soetada aspiraatori ning tasub igakuiselt spetsiaalse toidusegu ja abivahendite eest.

Simon on oma haiguse tõttu viibinud sünnist saati haiglaravil, 1-kuusena tehti talle ka operatsioon. Kuna lapse hingamisteed ei ole hästi funktsioneerivad ja toitmine suu kaudu on tema jaoks suure riskiga, on talle paigaldatud nii trahheostoom (kunstliku hingamise jaoks hingetorusse tehtav avaus) kui gastrostoom (kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond). Poiss vajab ka pidevat aspireerimist ehk hingamisteede puhastamist eritistest.

Et Simon saaks haiglast koju, oli perel tarvis tema eest hoolitsemiseks vajalikke seadmeid – kaasaskantavat aspiraatorit ning gastrostoomi pumpa, tarvikuid, loputussüsteeme ja muid sonditoitmise vahendeid. Lisaks ka spetsiaalset kõrgekalorilist toidusegu, mis tagaks lapse positiivse kaaluiibe.

Kogu vajaliku soetamine olnuks kulukuse tõttu aga perele endale üle jõu käiv. Seetõttu otsustas perekonnale abikäe ulatada Lastefond, kes aitas soetada Simonile aspiraatori ning tasub igakuiselt toidusegu ja vajalike abivahendite eest. Kokku toetab Lastefond Simonit ja tema perekonda poole aasta jooksul 1085 euroga. 461 euroga aitab perekonda ka kohalik omavalitsus.

Simoni ema sõnul on tema poeg tänaseks kenasti kodusele ravile saanud ning pere kõigile Simonit abistanutele südamest tänulik.

“Täname Lastefondi ja Antsla Vallavalitsust, kes aitasid soetada meie pojale aspiraatori ning tasuda igakuiselt toidusegu ja vajalike abivahendite eest. Suur aitäh AS Semetron esindajale, kes tõi meile isiklikult TÜ Kliinikumi lastekliiniku palatisse kohale kaasaskantava aspiraatori, mis on lapse eluks hädavajalik ning tänu millele lõpuks ka lapsega haiglast koju saime,” loetleb ta abistajaid.

“Nüüd ei pea me kodus olles istuma ainult toas, vaid saame käia ka õues jalutamas ja vajadusel sõita autoga nii Tartusse kui ka Tallinnasse arstide juurde. Selliseid sõite tuleb meil aga ette võtta igakuiselt.” Veel tänab pere TÜ Kliinikumi lastekliinikut, kust renditakse koduskasutatavat paikset aspiraatorit ja teisi Simoni sondiga toitmiseks vajalikke vahendeid.

Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Simoni ja teiste toidusegu vajavate laste toetuseks, on sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märkides selgitusse “toidusegu”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews