1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond ja AHHAA kutsuvad heategevuslikule titepäevale
Lastefond ja AHHAA kutsuvad heategevuslikule titepäevale

Lastefond ja AHHAA kutsuvad heategevuslikule titepäevale

TITEPÄEV AHHAAs_A329. novembril korraldab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond koostöös teaduskeskusega AHHAA ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga titepäeva, kus leidub põnevaid tegevusi ja avastamist nii pere pisimatele kui ka nende vanematele.

Üritusega kogutakse raha TÜ kliinikumi perekeskusele ultraheliaparaadi soetamiseks.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv märkis, et lisaks annetuste kogumisele on fondi oluliseks eesmärgiks ka inimeste teadlikkuse tõstmine. „Koostöös teaduskeskusega AHHAA saame oma tegevuse inimestele veelgi lähemale tuua andes võimaluse avastada erinevaid lapseootusega seonduvaid teemasid. Et ultraheliuuringud on suur teadus ja meil on parasjagu käimas just vastava aparaadi soetamise kampaania, siis tundus beebiootuse temaatika meile ideaalne projekt, mida koostöös AHHAA ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga ette võtta,“ rääkis Liiv.

Ürituse AHHAA-poolse korraldaja Annika Vesselovi sõnul oodatakse majja nii beebiootel tulevaseid emasid kui ka pisikeste lastega vanemaid. „Teadus ei ole mõeldud ainult neile, kes oskavad lugeda. Titepäeva eesmärk on näidata, et tegelikult saab teadusega tutvust teha juba päris pisikesena. Oleme oma teemapäeva ka vastavalt üles ehitanud,“ ütles Vesselov. „Kõiki maja eksponaate saab oma käega katsuda või lähemalt kuulata ja vaadata. Näiteks on meil olemas suur akvaarium, läbilõige sipelgapesast, võimalus avastada vee voolamise seaduspärasusi ja näha, kuidas kooruvad tibud,“ lisas ta.

Teemapäeval lahutavad suurte ja väikeste meelt teadusteater, lühiseminarid ja töötoad. Teadmised saab proovile panna rahvatarkuste viktoriinis ning titeteemalisel takistusrajal. Lisaks on kõikidel soovijatel võimalik põhjalikult tutvuda ultraheliaparaadiga, katsetada vastsündinu süleshoidmist, riietamist ja mähkimist ning osaleda tasuta beebide võimlemises või rasedate fitball-treeningus. Lühiseminaridele ning võimlemistundidesse on vajalik eelnev etteregistreerumine AHHAA kodulehel.

Põhjalikum info titepäeval aset leidva kohta ning ürituse programm on leitav Lastefondi ja AHHAA kodulehtedelt. Ürituse raames on majapilet lapseootel ja beebiga peredele 20 protsenti soodsam.

TÜ Kliinikumi perekeskus vajab uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu. Lisaaparatuur võimaldaks pakkuda teenust abivajajatele suuremas mahus ilma, et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima. Ühe seesuguse seadme orienteeruv hind on 21 000 eurot.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews