1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond katab haruldaste haigustega laste toetuseks Eesti kaardi müntidega
Lastefond katab haruldaste haigustega laste toetuseks Eesti kaardi müntidega

Lastefond katab haruldaste haigustega laste toetuseks Eesti kaardi müntidega

HHPTähistamaks rahvusvahelist haruldaste haiguste päeva ning tõmbamaks tähelepanu haruldasi haiguseid põdevatele lastele, korraldab SA TÜ Kliinikumi Lastefond 28. veebruaril Tallinnas ja Tartus mündiladumise aktsioonid.

28. veebruaril kell 12.00 nii Tallinnas Ülemiste keskuses kui Tartus Lõunakeskuses toimuvatel üritustel kaetakse müntidega 2-meetrise läbimõõduga Eesti kaardi kujutised, kuhu mahub ca 2000 1-eurost münti. Aktsioonidega kogutakse raha haruldaste haigustega laste ravitingimuste parandamiseks: mündid kaartide katmiseks on saadud heade inimeste poolt terve veebruarikuu jooksul mõlemas linnas kogutud annetustest, mis hiljem loomulikult kokku korjatakse ja laste abistamisse suunatakse. Kõik soovijad saavad münte annetada ka aktsioonide toimumise ajal kohapeal ning oma mündi Eesti esimesele mündikaardile lisada.

Lõunakeskuses laotakse münte liikuvate Jetide ees, kus Lastefondi vabatahtlike kõrval on kaarti ladumas ka Eesti Metsameister OÜ tiim. Lisaks mündikaardi ladumisele lõbustavad ürituse raames lapsi Lastefondi maskott Mõmmik ning piraat ja printsess, kes mängivad ja meisterdavad lastega. Kohal on ka näomaalijad, kelle juures saab annetuskasti panna vastavalt oma südametunnistusele maalingu eest annetuseks raha. Ülemiste keskuses leiab mündikaardi ladumise aktsioon aset aatriumis, kus laste rõõmuks on üles seatud joonistusnurk ning kohal nii Mõmmik, õhupalliloomade meisterdaja kui näomaalijad. Korraldatakse erinevaid mänge ning soovijatel on võimalik osaleda heategevuslikul oksjonil, mille tulu läheb samuti haruldaste haigustega laste toetuseks.

HHP_FB_ll„Eesti kaardi müntidega katmisega soovime oma headele annetajatele mõista anda, et isegi kui me igaüks saame toetada vähesega, teeb see kokku väga suure summa ning abivajate jaoks hindamatu abi,“ selgitab Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv aktsioonide tagamaad ja ideed. Ta lisab, et kuigi haruldaste haigustega puutuvad otseselt kokku vaid väga vähesed, loodab fond oma ettevõtmistega puudutada hulga rohkemate inimeste südameid. „Meil on tõsiselt hea meel, et Lastefond saab olla paindlik ning kiire ka nende laste toetamisel, kes ainukesena Eestis mõnda haigust põevad ning kelle abistamisel jäävad sotsiaalsüsteemi käed sageli liiga lühikeseks. Loodame väga, et meiega liitub palju häid inimesi, kellest igaüks leiab kas või väikese võimaluse toetamiseks!“

Rahvusvaheline haruldaste haiguste päev haruldasel kuupäeval, 29. veebruaril, koondab tähelepanu keskmesse need 6-8% rahvastikust, kes põevad harva esinevaid, raskeid ja enamasti kroonilise kuluga tõbesid. Päeva tähistamiseks läheb reedel, 27. veebruaril kell 20.00 Kanal 2-s eetrisse ka haruldaste haiguste teemaline „Kuldvillaku“ erisaade, kus saatejuht Teet Margna esitatud temaatilistele küsimustele vastavad tunnustatud arstid. Erisaate võidusummad annetatakse Lastefondile haruldaste haigustega laste abistamiseks.

Lastefond toetas eelmise aasta jooksul 30 haruldase haigusega last ligi 120 000 euroga. Lisaks on abistatud paljusid sügava või raske puudega lapsi, kellest suur osa põeb samuti haruldast haigust, kuid kelle täpsetele tervisliku seisukorra kirjeldustele puudub Lastefondil ligipääs.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews