1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITÄH, ET OLETE MEIEGA! Lastefond korraldab heategevusliku perepäeva
AITÄH, ET OLETE MEIEGA! Lastefond korraldab heategevusliku perepäeva

AITÄH, ET OLETE MEIEGA! Lastefond korraldab heategevusliku perepäeva

Lastefond korraldab tervishoiumuuseumis heategevusliku perepäeva30. novembril toimub Tallinnas SA TÜ Kliinikumi Lastefondi heategevuslik perepäev „Tervishoiumuuseumi pühapäev Lastefondiga“, millega kogutakse raha kliinikumi perekeskusele uue ultraheliaparaadi soetamiseks.

Kavas on erinevad mängud nii lastele kui täiskasvanutele ning kohal on Lastefondi maskott Mõmmik, kellega saab pilti teha ja kes kindlasti ka ise kõikidest mängudest ka osa võtab. Lisaks saavad soovijad osaleda tasuta muuseumiekskursioonil, harjutada kätt vanadest postkaartidest meisterdamises ning soetada endale või oma lähedastele armsaid Lastefondi heategevuslikke meeneid. Ürituse jooksul kogutakse ka annetusi TÜ Kliinikumi perekeskusele uue ultraheliaparaadi soetamiseks ning kõik osalejad saavad osa magusast üllatusest.

Lastefondi tegevjuht toob esile, et ultraheliseade on väga oluline aparaat, mis võimaldab juba varakult kindlaks teha, et rasedus on alanud hästi ning mis oleks sobivaim koht seesuguse projekti toetuseks ürituse korraldamiseks kui mitte tervishoiumuuseum. „See on suurepärane võimalus panustada Eesti elanikkonna tervisealase teadlikkuse ning samal ajal ka heategevuse edendamisse. Loodame, et see on alles esimene paljudest ühisprojektidest, mille läbi perede pärastlõunaid vahvalt ja väärtuskasvatuslikult sisustada saame,“ räägib ta.

Tervishoiumuuseumi arendusjuhi Kadri Rannala sõnul läheb Lastefondi tegevus neile korda, mistõttu ollaksegi võimalusel valmis selliseid heategevuslikke ettevõtmisi toetama. „Nädalavahetusel külastavad meie muuseumi peamiselt pered, kes ongi selle sündmuse sihtgrupiks. Arvan, et seesugune ühisettevõtmine pakub muuseumikülastajale lisaväärtust, sest lastele ja täiskasvanutele mõeldud rohked erinevad tegevused ning muuseumi valdkonnaga seotud temaatilise teabe jagamine rikastavad muuseumi külastust. Loodan, et sellest pühapäevast saab tore ja tegus ettevõtmine, mis toob rõõmu paljudele, nii osalejatele kui abivajajatele,“ räägib ta.

Põhjalikum info perepäeval aset leidva kohta ning ürituse programm on leitav Lastefondi kodulehelt. Üritusel osalemiseks tuleb lunastada muuseumi pilet.

TÜ Kliinikumi perekeskus vajab uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu. Lisaaparatuur võimaldaks pakkuda teenust abivajajatele suuremas mahus ilma, et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima. Ühe seesuguse seadme orienteeruv hind on 21 000 eurot.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Lastefond korraldab tervishoiumuuseumis heategevusliku perepäeva2

Head Uudised GoodNews