1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefondi püsiannetajate panus võimaldab puudega noormehele soetada spetsiaalse jalgrattakäru
Lastefondi püsiannetajate panus võimaldab puudega noormehele soetada spetsiaalse jalgrattakäru

Lastefondi püsiannetajate panus võimaldab puudega noormehele soetada spetsiaalse jalgrattakäru

TanelSA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond toetab 346 euroga spetsiaalse jalgrattakäru soetamist raske puudega 17-aastasele Tanelile. Poisi abistamine on võimalik vaid tänu püsiannetajatele, kes igakuiselt Lastefondi panustavad.

Poisi jaoks tähendab jalgrattakäru võimalust läbida mugavalt ka pikemaid vahemaid, sest teda transportiv isa liikleb valdavalt just rattaga. Autot perel ei ole, mistõttu liiguti seni lapsega ringi kas jalgsi või ühistranspordiga. See aga pole ühe raske puudega liikumatu lapse jaoks kuigi mugav viis.

Tanel ei käi, räägi ega istu iseseisvalt ning vajab iga toimingu juures kõrvalabi. Kuigi poisile on tehtud kõikvõimalikud uuringud, ei ole talle tänaseni suudetud meditsiinilist diagnoosi panna. Hetkel uuritakse geenimutatsiooni võimalikkust haiguse põhjustajana.

Lapse eest hoolitsemine on alates tema beebieast olnud suuremalt jaolt isa õlul, sest pere üleelamiste tõttu sattus lapse ema sügavasse depressiooni – Taneli õde suri kahekuuselt ajukasvaja tõttu, ema esimene rasedus katkes viiendal raseduskuul ning Tanelil ilmnes puue. Isa on ka täna väga pühendunud poja eest hoolitsemisele ning jalgrattakäru olemasolu kergendaks seda oluliselt.

jalgrattakäru_tootepilt“Kuna meil auto puudub ja ma ise liigun põhiliselt rattaga, siis oleks väga vaja, et ma saaksin Taneli spetsiaalse käruga ratta taha võtta ja liikuda temaga metsa vahele, kalale, telkima või kuhu iganes. See on meie juba ammune unistus,” räägib lapse isa.

Spetsiaalne erivajadustega lastele mõeldud jalgrattakäru koos Taneli turvaliseks sõidutamiseks vajaliku lisavarustusega maksab 2946 eurot. Valdava osa sellest hinnast ehk 2500 eurot tasub laekunud annetustest MTÜ Lastekaitse Liit ning 100 euroga toetab peret ka Tartu linn. Puudujääva 346 eurot panustab Lastefond.

Fondi tegevjuht Sandra Liiv leiab, et Lastefondi panus Taneli ja tema perekonna toetamisel pole pere vaprust arvestades märkimisväärne, kuid tuleb südamest. “Arvestades, millised kangelased on Taneli igapäevased abistajad, on meil üksnes hea meel, et saame olla osake sellest headuseringist, mis poisi eest hoolitsemiseks on loodud. Oleme tänulikud Lastefondi püsiannetajatele, kelle väike igakuine panus võimaldab meil olla toeks perekondadele, kes seda abi tõesti nii väga vajavad. Soovime Tanelile vahvaid seiklusi ja maailma avastamist jalgrattakäruga ning loodame, et tema transportimine on seeläbi perekonna jaoks oluliselt lihtsam,” sõnab Liiv.

Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Taneli ning teiste haigete laste toetamisse, on sul võimalik hakata Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis tähistab 14. novembril oma 15. juubelit. Fond on oma tegutsemisaja jooksul annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews