1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MA ARMASTAN AIDATA! Annetajad kogusid olulistele algatustele miljon eurot
MA ARMASTAN AIDATA! Annetajad kogusid olulistele algatustele miljon eurot

MA ARMASTAN AIDATA! Annetajad kogusid olulistele algatustele miljon eurot

1446145_68307536 (1)Eelmisel nädalal ületas annetuskeskkonna Ma armastan aidata“ vahendusel organisatsioonidele kogutud toetussumma miljoni euro piiri. Kuue aasta jooksul kogutud summast on üle 680 000 euro annetanud Eesti elanikud rahas või Swedbanki preemiapunktidena, ülejäänud kolmandiku on lisanud Swedbank omapoolse toetusena.

Eesti suurim annetuskeskkond sai oktoobrist uue kuue – www.armastanaidata.ee – ning esmaste tulemuste põhjal on annetuste arv uue keskkonna avamise ajal tõusnud. „Kui juunist septembrini tehti annetuskeskkonna vahendusel kokku ligi 1200 annetust, siis oktoobri algusest tänaseni ehk pooleteise kuu jooksul on tehtud juba 1448 annetust,“ sõnas Heateo Sihtasutuse tegevjuht Maris Ojamuru. „Soovime kõigi organisatsioonide nimel tänada lahkeid annetajaid, kes on uude keskkonda jõudnud ning oma panuse seal andnud.“

Varem Swedbanki internetipangas asunud annetuskeskkonnas olid teiste pankade klientide võimalused annetamiseks piiratud. „Alates oktoobrist, mil annetuskeskkond on tegutsenud uuel kujul, saavad seal annetusi teha kokku viie Eestis tegutseva panga kliendid. Seejuures on oluline, et abivajaja saab toetuse kohe kätte – annetussumma läheb annetaja kontolt üle otse organisatsiooni kontole samas pangas,“ selgitas Swedbanki koostöösuhete ja toetustegevuse juht Ave Mellik.

„Ma armastan aidata“ annetuskeskkonnas saab tutvuda mõjukate Eesti organisatsioonide  tegevusega, teha neile ühekordseid või püsiannetusi ning organisatsioonid saavad lisada infot vabatahtlikuna panustamise võimaluste kohta.  Annetuskeskkonnas on praegu esindatud 34 organisatsiooni neljast erinevast tegevusvaldkonnast: lapsed ja pered, tervis ja toimetulek, loomad ja loodushoid, haridus ja võrdsed võimalused.

Heateo Sihtasutus toetab suure ühiskondliku mõjuga algatuste arengut ning edendab sotsiaalse innovatiivsuse ja strateegilise filantroopia valdkondi Eestis. 2003. aastal loodud organisatsioon on tugevaks aidanud kasvada mitmetel ettevõtmistel nagu Uuskasutuskeskus, Perekeskus Sina ja Mina, Oma Pere, SOS Lasteküla, Terve Eesti Sihtasutus, Noored Kooli, SA Kiusamise Vastu jt.

Head Uudised GoodNews