1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Maailm tähistab täna enneaegselt sündinute päeva
Maailm tähistab täna enneaegselt sündinute päeva

Maailm tähistab täna enneaegselt sündinute päeva

623520_65192210Rahvusvahelist enneaegse lapse sünni päeva tähistatakse Eestis teist korda, selle eestvedajaks on MTÜ Enneaegsed Lapsed. Enneaegse sünni päeva eesmärk on erinevate heategevuslike ürituste kaudu juhtida ühiskonna tähelepanu enneaegselt sündinud laste, nende vanemate ja lähedaste toetamisele,  nende probleemide ja vajaduste teadvustamise ühiskonnas.

Mullu tähistati päeva üleeestilise konverentsiga ja heategevusüritusega Kaarli kirikus, tänavu korraldatakse kontsert-aktused nelja Eesti haigla vastsündinute osakonnas, kus esinevad lauljad Nele-Liis Vaiksoo ja Uku Suviste

Kontserdiga toetatakse lapsevanemaid, kes viibivad oma pisikeste beebidega haiglas ja tunnustatakse arste, õdesid jt haiglapersonali, kelle igapäevatööks on väikeste imede elu ja tervise eest hoolitsemine.

Abilinnapea ja Tallinna Lastehaigla nõukogu juht Merike Martinson tunnustab kõrgelt pühendustnõudvat tööd, mis on tehtud enneaegsete ravi ja intensiivravi alal Eestis. „Hea koostöö sünnitusabi ja pediaatrilise teenistuse vahel on võimaldanud viia imikute surevuse enamiku Euroopa riikide tasemele,“ sõnas doktor Martinson.

Ülemaailmsele enneaegsete päevale pühendatud üritused  algavad 17. novembril kell 13  Ida-Tallinna Keskhaigla Haldusmaja Tobbiase saalis. Ürituse avab dr Ralf Allikvee, ettekande teeb dr Annika Tiit, tänatakse rinnapiima doonoreid, tervitussõnad MTÜ Enneaegsed Lapsed juhatuse liikmelt Kristel Kukelt. 18.novembril  kell 13 on kontsert Pelgulinna Sünnitusmajas VI korruse koosolekuruumis.

19. novembril  kell 12  algab enneaegsete päeva seminar  Tartu Lastekliinikumi  auditooriumis,  sellele järgneb kontsert 13.15.

20. novembril  toimub  kontsert Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute majas  algusega kell  11.

Head Uudised GoodNews