1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALUN AITAME KELLYL JÕUDA EESMÄRGINI! Arendavad teraapiad aitavad täituda Kelly unistusel iseseisvalt kõndima hakata
PALUN AITAME KELLYL JÕUDA EESMÄRGINI! Arendavad teraapiad aitavad täituda Kelly unistusel iseseisvalt kõndima hakata

PALUN AITAME KELLYL JÕUDA EESMÄRGINI! Arendavad teraapiad aitavad täituda Kelly unistusel iseseisvalt kõndima hakata

13-aastane Kelly vajab abi teraapiatundide rahastamisel, sest noor neiu on võtnud eesmärgiks ratastool lõplikult nurka jätta ning ilma kõrvalise abita kõndima hakata. Tüdrukul on tohutu tahtejõud ja sihikindlus, tema ujumis- ning hipoteraapia tundidele kulub aga aastas kokku 3795 eurot.

Enneaegsena sündinud Kellyl on diagnoositud laste tserebraalparalüüs spastilise dipleegia ehk kahe jäseme halvatusega. Kaks aastat tagasi käis Kelly operatsioonil, kus tema kõõluste lihaseid pikendati. Pärast operatsiooni on Kelly tänu järjepidevale treeningule ratastoolist püsti tõusnud ning harjutab selle nimel, et iseseisvalt kõndima hakata. Iga samm nõuab eneseületamist ja Kelly on tänaseks tõestanud, et järjepidevus ning töö viivad sihile.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on heade annetajate abil aidanud Kellyt ja tema peret enam kui pooleteist aasta vältel nii erinevate teraapiate rahastamisel kui ka koduse kõnnilindi soetamisel kokku enam kui 12 000 euroga. Alanud aastaks on aga füsioterapeudid koostanud Kellyle raviplaani, kus muude treeningute kõrval peab ta eesmärgile jõudmiseks jätkama nii vesivõimlemise kui hipoteraapiaga.

Kelly armastab hobuseid, kuid hipoteraapias käimine ei paranda ainult emotsionaalset toimetulekut. Ratsutamise tulemusel, hobuse kehasoojuse ja sammrütmi abil, alaneb jalgades suurenenud lihastoonus, tugevnevad lihased ning paraneb oluliselt lülisamba liikuvus.

Kelly hakkab kasutama ka suuresti Lastefondi annetajate abil soetatud Tartu Ülikooli Kliinikumi kõnnirobotit, mis aitab füsioteraapia tunnid veelgi intensiivsemaks ja vaheldusrikkamaks muuta.

Lapse füsioterapeut kinnitab, et Kelly on intensiivsete treeningute abil teinud imet ja saavutanud suure arenguhüppe: “Teraapiaga on paranenud Kelly tähelepanu- ja keskendumisvõime, ta suudab pikemalt püsida tegevuste juures ning ta on ka käeliselt osavam.”

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves nendib, et Kelly on üks sihikindlamaid tüdrukuid Lastefondi “Kõndima” kampaaniatest. “Kelly koos terapeutide ja emaga on teinud imetlusväärset järjepidevat tööd selle nimel, et unistus iseseisvalt kõndimisest saaks teoks. Järjepidevus on teraapiate puhul ülimalt oluline ja seetõttu on väga vajalik tööd jätkata. Palume heade inimeste abi, et Kelly teraapiad saaksid jätkuda vajalikus mahus.”

Ühtlasi julgustab Ilves peresid, kus kasvab arendavaid teraapiaid vajav laps, Lastefondi poole pöörduma: “Teame, kui kulukas on järjepidev teraapiate võimaldamine, heade annetajate toel on meil võimalik lastele abiks olla.”

Kelly omalt poolt soovib kõigile lastele kõike paremat ning soovib, et vajalik ravi ja abivahendid oleksid kõigile lastele kättesaadavad.

Kelly pingutustele saab kaasa aidata, tehes ühekordse või püsiannetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ning lisades selgitusse “Kelly kõndima”:

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

Kellyt saab aidata ka helistades Lastefondi heategevuslikele telefoninumbritele ning teie poolt valitud annetussumma listakse teie sama kuu telefoniarvele:

helistades 900 5025, annetad 5 eurot
helistades 900 5100, annetad 10 eurot
helistades 900 5500, annetad 50 eurot

Head Uudised GoodNews