1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond
  4. PALUN TOETAME VÄHIHAIGEID I Vähiravifond kogub annetusi noorte emade ja isade raviks
PALUN TOETAME VÄHIHAIGEID I Vähiravifond kogub annetusi noorte emade ja isade raviks

PALUN TOETAME VÄHIHAIGEID I Vähiravifond kogub annetusi noorte emade ja isade raviks

Sel nädalal kutsub Vähiravifond Kingitud Elu kõiki Eesti inimesi ja ettevõtteid annetama sihtotstarbeliselt noorte isside ja emmede raviks.

15. ja 16. mail korraldab fond vabatahtlikega suured annetuste kogumise talgud Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Viljandis, Põlvas, Võrus ja teistes linnades, et koguda heategusid spetsiaalselt emmedele ja issidele.

„Oleme maikuu esimesel nädalal saanud rekordarvu abitaotlusi (14), kusjuures abivajajate hulgas on tavatult palju noori inimesi, isasid või emasid, kellel kodus veel alaealised lapsed kasvamas,“ lausus fondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Abivajajate rohkus on pannud vähiravifondi suure surve alla. „Nad lihtsalt peavad veel kestma: nende aeg ei ole täis ja nende laste jaoks teist varianti ei eksisteeri,“ sõnas Tänavsuu.

„Minul ja mu perel läheb hetkel hästi,” sõnas Karina Peel, kelle tütar sai hiljuti 1-aastaseks. „Esialgsest šokist ja ahastusest oleme üle saanud ja nüüd elame tasa ja targu oma igapäevaelu. Katsun olla optimistlik, võimalikult vähe muretseda oma diagnoosi pärast ja tegeleda muude igapäevaste tegevustega.“

Tema sõnul on sellele kindlalt kaasa aidanud head ravitulemused. „Eelmise aasta augustis hakkas ravi suure hooga pihta ja õnneks on toiminud. Tänaseks päevaks olen keemiaravist vabaks saanud ja ravi jätkub vaid fondi rahastatava immuunraviga. Hetkel toimib ravi hästi ja loodetavasti nii ka jätkub, kuna pikk tee on veel minna. Seda küll hetkel ei tea, kas ma kunagi ka päris terveks saan, kuid lootma peab. Vähemalt annab ravi mulle aega pisitütart kasvatada,“ rääkis Karina Peel.

„Mul on õnnestunud näha oma tütre roomama hakkamist, käputamist, esimesi samme ja igapäevaseid naerukilkeid. Ma ei suudaks iial sõnadesse panna, kui oluline see mulle on ja kui oluline on teie jätkuv toetus. See aitab mul siin ilmas edasi eksisteerida ja lähedaste jaoks olemas olla. Ma olen nii siiralt tänulik kõigile, kes mu ravi tarbeks on annetanud. Tänu teie panusele olen saanud juba peaaegu aasta elada täisväärtuslikku elu ja keskenduda oma ravile. Aitäh!” sõnas Karina Peel.

Annetada saab elektroonselt märksõnaga “emmed ja issid” SA-le Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu.

Swedbank: EE212200221059073061
SEB: EE211010220228917224
LHV: EE137700771001442514
Luminor: EE591700017003638161
Coop Pank: EE704204278609604509

Siin on vaid mõned näited viimastest abitaotlustest:

  • 20-aastane naine, kellel on maksasarkoom;
  • 43-aastane pereisa Martin Aasajärv, kelle neerukasvaja on fondi annetajate toel kontrolli all juba üle 2,5 aasta, kuid ravi peab jätkuma;
  • 30-aastane naine pärasoolekasvajaga, millel metastaasid;
  • 45-aastane pereema Kristi Märk, kelle rinnavähiravi rahastab fond alates sügisest ja see jätkub;
  • 44-aastane naine silmamelanoomiga, millel kolded maksas;
  • 25-aastane pereema Karina Peel, kes saab fondi toel soolekasvajaravi alates sügisest ja seegi peab jätkuma.
Head Uudised GoodNews