1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SAARA AITAB KINKIDA ELU! 1000 EUROT VÄHIRAVIFONDILE! Saara Kadak annetas saate võidusumma vähiravifondile “Kingitud elu”
SAARA AITAB KINKIDA ELU! 1000 EUROT VÄHIRAVIFONDILE! Saara Kadak annetas saate võidusumma vähiravifondile “Kingitud elu”

SAARA AITAB KINKIDA ELU! 1000 EUROT VÄHIRAVIFONDILE! Saara Kadak annetas saate võidusumma vähiravifondile “Kingitud elu”

Saara Kadak saatekaaslastega
Foto: Mardo Männimägi

Tänase näosaate võitis Saara Kadak, kes annetas saate võidusumma vähiravifondile “Kingitud elu”.

Palju õnne Saarale ja vähiravifondile vastupidavust ning palju häid inimesi, kes vähiravifondi tegemisi Saara eeskujul toetavad ja sügav kummardus kõigile, kes seni fondi tegevust on toetanud!

Sihtasutus Hille Tänavsuu Vähiravifond “Kingitud Elu” on Eesti esimene eraalgatuslik vähiravi toetusfond, mille missioon on toetada vähihaigeid (ja nende peresid), kelle ravimist ei pea riik hetkel piisavalt “kulutõhusaks”.

Vähki diagnoositakse Eestis jätkuvalt palju. Moodsad ravimid lähevad järjest efektiivsemaks, aga ka kallimaks. Haigekassal on omad mudelid ja kalkulatsioonid otsustamaks, milline ravi (ravim) riikliku kindlustuskaitse alla mahub. Ent sageli jäävad uued, võibolla mitte veel piisavalt läbi uuritud, kuid konkreetsele patsiendile kiiresti hädavajalikud ravimid soodustuse alt välja.

Vähihaiged, kes on niigi teadmatuses, hirmudes või koguni valudes, ei peaks pead murdma selle üle, kust saada raha endale vajaliku ravimi või ravi lubamiseks. Vähiravifond saab inimest ja tema ravivajadusi palju personaalsemalt käsitleda kui riik eales suudaks.

Vähiravifond on päästerõngas haigetele, kes ei mahu riikliku ravipoliitika päästepaadile. Fond soovib aidata kujundada seda poliitikat inimnäolisemaks ja personaalsemaks. Samuti “ravida” Eesti ühiskonna vaimset “vähki” – eelarvamusi ja hirme seoses heategevusega. Andes inimestele võimaluse aidata tõelisi abivajajaid – kinkida elu.

Fondi idee sündis staažika ajakirjaniku Hille Tänavsuu raviloost. Olles seitse aastat vähiga võidelnud, läbinud kümneid keemiaravi- ja kiirituskuure ning mitmeid operasioone, oli Hille 2013.aasta kevadel julma valiku ees: maksa või sure?

Ravivõimalused suurhaiglates olid end ammendanud, arstidel ideed otsa saanud. Hille tervis oli juba väga halb. Poeg kartis, et ema kustub.

Ometi leidus üks uus kopsuvähiravim, mida ei olnud Eestis keegi veel manustanud ning millel ei olnud ka soodustust. Karbitäie (60 tabletti) Pfizeri Xalkori eest tuli Hillel apteegis välja käia 5400 eurot.

Leidus kümneid toetajaid – nii tuttavaid, sugulasi kui ka võhivõõraid, tänu kellele Hille iga kuu ravimikarbi kätte sai. See tegi tema tervisega lausa imet. Hille nägi suvel 2013 ära ka oma viienda lapselapse sünni. Mitmed tema unistused täitusid.

Ehkki üks aasta võib tunduda lühikese ajana, kujunes sellest Tänavsuude pere jaoks üks parimaid koos veedetud aastaid.

Hille võitlus raske haigusega kestis aprillini 2014, kui ta lõpuks alla vandus. Mõned kuud enne surma leidis ta koos poja Toivo Tänavsuuga, et Eestis on veel kümneid ja sadu sarnases olukorras peresid. Nii sündiski idee luua fond nende toetamiseks.

Elu kinkimise missiooniga tulid paljud kaasa. Nagu öeldud, soovisid nad lisaks patsientidele aitamisele “ravida” ka Eesti ühiskonda: luua solidaarsust meie inimeste vahel, kujundada tervishoiupoliitikat ning pakkuda võimalust kinkida abivajajatele hindamatut – elu.

Esimese pooleteise tegevusaastaga on fond kogunud annetusi üle poole miljoni euro ja kinkinud ligi 40 eestimaalasele viimase õlekõrre, uue lootuse ning võimaluse elada.

Ka sina saad vähiravifondi tegevust toetada!

Kuidas saab toetada vähihaigeid?

1) Pangaülekandega

Maksesaaja: SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu
Swedbank: arve nr EE212200221059073061
SEB pank: arve nr EE211010220228917224
LHV pank: arve nr EE137700771001442514
Danske pank: arve nr EE133300332166860001
Nordea pank: arve nr EE591700017003638161

2) Annetustelefonile helistades

Helistad 900 4005 annetad 5 eurot
Helistad 900 4010 annetad 10 eurot
Helistad 900 4050 annetad 25 eurot

Uuri lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews