1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tänavakiisu loodab Mustvee jõululaadalt hea pererahva leida
Tänavakiisu loodab Mustvee jõululaadalt hea pererahva leida

Tänavakiisu loodab Mustvee jõululaadalt hea pererahva leida

Sel laupäeval Mustvee kultuurikeskuses ja selle ümbruses toimuval jõululaadal korraldatakse Mustvee lasteaia toetuseks heategevuslik oksjon. Hoolivat omanikku ootab endale laadamelus tänavakass.

Mustvee kultuurikeskuse juhataja kohusetäitja Laidi Zalekešina sõnul on jõululaadal traditsioonikohaselt müügil rohkesti kaupa, mis sobib jõuluvana kingikotti. „Nii pakutakse erineva valguse ja väljanägemisega jõulutulesid. Mitmekülgne on käsitöölett. Kindlasti saab osta head Muhu leiba, laadavorsti ja mett. Peipsimaa maiustused, makroonid ja pulgakoogid toob laadale Reili Tooming.“

„Teadaolevalt tulevad kõige kaugemad kauplejad Pärnust,” märkis laadakorraldaja Elle Palm.

Jõululaadal korraldatakse heategevuslik oksjon Mustvee lasteaia toetuseks. Usin seeneline ja harrastusmükoloog Laidi Zalekešina, kes veel novembriski Peipsimaa metsades käis, toob oksjonile purgi marineeritud seeni. Oksjonil kogutud raha läheb lasteaiale ekskursiooni korraldamiseks.

„Lemmikloomi jõululaadal müügiks pole. Küll aga mainin siinkohal, et Mustvee raamatukogus on ajutises varjupaigas üks õnnetu saatusega tänavakiisu, kes ootab jõulukingiks päriskoju saamist. Kassike on steriliseeritud ja kiibistatud,“ rääkis Laidi Zalekešina, kes viimasel ajal hakanud tegelema kodututele kassidele kodude otsimisega.

Jõululaada kultuuriprogrammi sisustavad Mustvee kultuurikeskuse tantsulapsed võimlemisrühmast Reliis.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews