1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toeta lastekodulaste sulandumist ühiskonda!
Toeta lastekodulaste sulandumist ühiskonda!

Toeta lastekodulaste sulandumist ühiskonda!

Foto: Eesti Asenduskodu Töötajate Liit

Heade annetajate abiga saab Eesti Asenduskodu Töötajate Liit pakkuda tugiisikuteenust vanemliku hoolitsuseta noortele; koolitusi ja seminare asenduskodu noortele ja koolitusi asenduskodu töötajatele.

2009. aastal loodud Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu (EATL) eesmärgiks on koondada asenduskodude kasvatajaid ning neid inimesi, kes soovivad kaasa rääkida lastekodudes ehk asenduskodudes* kasvavate laste heaolu, elukvaliteedi parandamise ja nende iseseisvas elus toimetuleku võime suurendamises. Asenduskodu töötaja peab olema isik, kes annab negatiivse elukogemusega (hüljatus, hooletusse jätmine, väärkohtlemine) lapsele tagasi turvatunde ja emotsionaalse stabiilsuse. Õpetab ta jälle endast lugu pidama, uskuma oma võimetesse ja elus toime tulema. Seepärast on vaja, et laste ja noortega töötavad inimesed oleksid hästi koolitatud, neid on vaja innustada ja tunnustada, et vältida nende võimalikku läbipõlemist.

Laekunud annetuste abil pakub Eesti Asenduskodu Töötajate Liit:

Tugiisikuteenust vanemliku hoolitsuseta noortele. See on suunatud kasuperedest ja asenduskodudest ellu astuvatele noortele. Eesmärgiga kergendada noorte iseseisvumist, parandada nende igapäevaeluga toimetulekut ja sotsiaalseid oskusi, mis aitab noortel siseneda sujuvamalt ka tööturule.

Noortele suunatud koolitusi ja seminare. Sageli on mitmeid hülgamisi ja traumasid üle elanud noortel madal enesehinnang, nad ei usu enam iseendasse. Kartes muutusi ning proovilepanemist, on hirm ebaõnnestumise ees. Koolituste eesmärk on näidata noortele, et ka läbikukkumisse saab suhtuda kui kogemusse, millest õppida. Õpetame, kuidas on võimalik ennast ise motiveerida ja inspireerida, et hoida positiivset ellusuhtumist ning mitte tunda end ohvrina.

Töötajatele suunatud koolitusi ja seminare. Nende abil parandame asenduskodu töötajate omavahelist koostööd, töötingimusi ja oskusi, mis loob paremad eeldused asenduskodus kasvanud noorte paremaks toimetulekuks hilisemas iseseisvas elus.

ANNETUSE SAAB TEHA SIIN:

https://www.swedbank.ee/about/support/donate/projects

Head Uudised GoodNews