1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond kogus laulupeol ja Õllesummeril annetustena üle 5200 euro
Vähiravifond kogus laulupeol ja Õllesummeril annetustena üle 5200 euro

Vähiravifond kogus laulupeol ja Õllesummeril annetustena üle 5200 euro

Vähiravifond kogus laulupeol ja Õllesummeril annetustena üle 5200 euroHille Tänavsuu vähiravifond “Kingitud elu” kogus vabatahtlike abil laulupeol ja Õllesummeril annetusi kogusummas rohkem kui 5200 eurot, et toetada vähiravi.

Kogutud raha eest saab üks või mitu vähihaiget endale vajaliku elu pikendava ravimi, teatas fond.

“Oleme tänulikud laulupeo ja Õllesummeri korraldajatele, et nad meile uksed avasid. Samuti kõikidele inimestele, kes meie annetuskastidesse panustasid või meie annetusnumbritele helistasid – teie abiga kingime kellelegi taas elu,” ütles vähiravifondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

“Mõni poetas kasti ühe sendi, mõni 50 eurot. Mõni tühjendas kasti kogu oma mündivaru. Oli neid, kes mõistsid hästi, mida tähendab perekonna võitlus ühe oma liikme raske haigusega. Kuid oli ka neid, kes leidsid, et fond teeb riigi tegemata tööd, et me tülitame inimesi ilma asjata või et igaüks peaks iseenda eest hoolt kandma. Sellele mõeldes olen rõõmus, et saime kahel suurüritusel mitte ainult abivajajatele raha koguda, vaid ka eestimaalaste südameid avada – “ravida” meie ühiskonda.”

Õllesummeri ajal andis fond välja ka järjekordse toetuse. Fondi abil saab vajaliku ravimi 58-aastane vanaema, kelle jaoks on see viimane õlekõrs. Ravimi Stivarga ühe kuu doos maksab apteegis ligi 4600 eurot ja see summa tulnuks patsiendil täielikult oma taskust kanda, sest haigekassa ravimit ei finantseeri. Fond aga toetab ravimi ostmist esialgu kaheks kuuks.

Vähiravifond tänab Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutust ning Õllesummeri korraldajat Meediaekspressi, kes lubasid fondil ürituste ajal annetusi koguda ja fondi tegevust tutvustada. Samuti tänatakse ligi kümmet vabatahtlikku, kes aitasid üritustel fondi teavitustööd teha, ning firmasid Eesti Ajalehed ja Delfi, kelle tiiva all fond üritustel osales.

Nelja kuu jooksul on fond juba toetanud nelja inimese vähiravi, aidates nende täisväärtuslikku elu pikendada. Fond jätkab aktiivset tööd, pannes annetajate südamele, et iga euro võib kellelegi kinkida elupäevi.

Vähiravifond kogus laulupeol ja Õllesummeril annetustena üle 5200 euro2

Head Uudised GoodNews