1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond
  4. Vähiravifond korraldab heategevustalgud
Vähiravifond korraldab heategevustalgud

Vähiravifond korraldab heategevustalgud

Vähiravifond „Kingitud elu“ korraldab sel nädalal üleriigilised heategevustalgud, mille raames kogutakse annetusi noorte lastevanemate ravi toetuseks.

“Vähiravifondi poole pöörduvad vähidiagnoosi saanud noored emad ja isad, kellel on kodus kasvatada alaealised lapsed, sageli väikelapsed. Raivo, Anneli, Valentina, Reeda, Erik, Ott, Natalja – ainuüksi viimastel kuudel abi palunud inimesed, kelle lapsed ei oskaks midagi igatseda rohkem kui seda, et issi või emme veel kestaksid. Tänavu on sellises olukorras iga viies abivajaja,” räägib fondi juhataja Toivo Tänavsuu.

“Kuna ravid on kallid ja haigekassa neid ei rahasta, kutsume ekstra just sel pidutsemise ja koosolemise jaaninädalal kõiki Eesti inimesi üles annetusega kindlustama, et lastel oleks issid või emmed ka pärast seda, kui peret on tabanud ränk saatuselöök,” märkis Tänavsuu.

Heategevustalgud on fondi iga-aastane traditsioon. Talgutel osaleb suur hulk fondi vabatahtlikke, kuid sel aastal kutsuti appi ka kõik riigikogulased, ministrid ja nõunikud, president ja tema kantselei, haigekassa töötajad jne. Mõned neist panevadki käe adra külge. Riigikogulastest näiteks Jüri Jaanson, Tõnis Mölder ja Kalle Palling.

Peaminister Jüri Ratas kogub vähihaigetele annetusi 17. juunil alates kella 18 Kristiine keskuses, sotsiaalminister Tanel Kiik aga 20. juunil Nõmme turul.

Vähiravifond otsib jätkuvalt vabatahtlikke abilisi erinevatesse Eesti linnadesse talgutele appi. Info ja registreerimine: info@kingitudelu.ee.

Head Uudised GoodNews