1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Veel homseni saab anda hoogu terapeut Kreet Rosin-Pindmaa uuele raamatule “Elamise loomulik kergus”
Veel homseni saab anda hoogu terapeut Kreet Rosin-Pindmaa uuele raamatule “Elamise loomulik kergus”

Veel homseni saab anda hoogu terapeut Kreet Rosin-Pindmaa uuele raamatule “Elamise loomulik kergus”

Veel homseni saab Hooandjas hoogu anda Holistilise Teraapia Instituudi lõpetanud terapeudi, harfimängija, muusikalooja ja sisemist tasakaalu suurendavate praktikate õpetaja Kreet Rosin-Pindmaa raamatule „Elamise loomulik kergus“. Raamat räägib häirivate emotsioonide, sealhulgas stressi, hirmu ja ärevuse mõju vähendamisest ning sisemise rahu ja elurõõmu suurendamisest koputusteraapia ja hiina meditsiini abil.

Kreet Rosin-Pindmaa. Foto: Marianne Pindmaa

Hiina meditsiini järgi on inimene üks tervik

Kreet selgitab, et hakkas seda raamatut kirjutama, sest puutub igapäevaselt teraapiaruumis kokku inimestega, kellel on hulgaliselt emotsionaalseid väljakutseid. Kes on hädas ärevusega, teine süütundega, kes liigse muretsemisega, kes pikaajalise kurbuse, kes enese mitteväärtustamisega, kes allasurutud vimma ja kes mõne muu tundega…

Raamatus on Kreet juhindunud hiina meditsiini teooria ühest fundamentaalsest arusaamast, mille kohaselt inimene on üks tervik. See tähendab, et mul ei ole mõtet tegeleda üksnes hirmuga ning jätta tähelepanuta kurbus, viha või ülemuretsemine.

Raamatus käsitleb ta koputusteraapiat hiina meditsiini vaatenurgast. Koputusteraapia näol on tegu energiapsühholoogia lihtsa teraapia-meetodiga, kus koputatakse õrnalt sõrmeotstega nendele samadele akupunktidele, mida nõelravis mõjutatakse nõeltega, vabastamaks häirivaid emotsioone, tundeid, mõttemustreid ja kahjustavaid uskumusi ning kogemaks suuremat sisemist rahu, elurõõmu ja elamise loomulikku kergust. Rohkem kui neljasajal leheküljel on lisaks teooriale suur hulk harjutusi ja tehnikaid, mis aitavad luua muutust emotsionaalses plaanis.

Kreet lisab, et kui meis on lahendamata emotsionaalsete laengutega teemasid seoses minevikukogemustega, kipuvad need kujundama seda, kuidas tõlgendame oma isiklikus reaalsuses toimuvat. Kui tõlgendus meile ei panusta, on tavaliselt tagajärjeks kannatuse kogemine.

Kolm mõtet tunnetest ja emotsioonidest Kreedalt

  • Emotsioonid on loomulik osa inimkehastusest. Ja mitte üksnes loomulik, vaid ka vajalik. Hiina meditsiini teooria kohaselt ei ole ükski emotsioon ei negatiivne ega positiivne. Need on energia liikumist mõjutavad jõud. Sellised jõud, mille mõju ei jää reeglina märkamata, vähemalt mitte kõrvaltvaatajaile.
  • Meie tunded ja emotsioonid annavad meile märku sellest, mis toimub meie mõtete tasandil. Need on justnagu tagasisidemehhanismiks selles osas, millist rada me hetkel käime – kas oleme endale panustaval rajal või sellest kõrvale kal- dunud. Emotsioonid ja tunded on nagu postiljonid, kes (nagu meie uskumused ja haigussümptomid) toovad meile sõnumi selle kohta, millele meil tasub hetkel tähelepanu pöörata.
  • Kõik sinu tunded ja emotsioonid peegelduvad sinu kehas ja isiklikus reaalsuses. Need mõjutavad otseselt sinu tervist, suhteid, finantse, loomingulisust ja tööalast võimekust.

Head Uudised GoodNews