1. Avaleht
  2. Heategu
  3. AITAME KOOS I 6-aastane Karl ja 7-aastane Rasmus vajavad abi, et minna seljaaju operatsioonile
AITAME KOOS I 6-aastane Karl ja 7-aastane Rasmus vajavad abi, et minna seljaaju operatsioonile

AITAME KOOS I 6-aastane Karl ja 7-aastane Rasmus vajavad abi, et minna seljaaju operatsioonile

SA TÜ Kliinikumi Lastefond andis teada, et 6-aastane Karl ja 7-aastane Rasmus vajavad abi jõudmaks Saksamaale, Bonni seljaaju operatsioonile, mille tulemusel peaks Karli liikumisvõime oluliselt paranema ning Rasmus iseseisvalt kõndima hakkama. Poiste pered paluvad abi sõidu- ja elamiskulude tasumisel, milleks kulub kokku 4000 eurot.

Poiste liikumine on piiratud

Mõlemad vaprad poisid on sündides saanud spastilise tserebraalparalüüsi ehk kahe jäseme halvatuse diagnoosi ning nende liikumine on seetõttu väga piiratud. Rasmus saab liikuda vaid ratastooliga, Karl on jalgade spastilisusest tingitud tasakaalukaotuste tõttu sattunud korduvalt peapõrutustega haiglasse. Mõlemad poisid unistavad jooksmisest või vähemalt koos teiste lastega liikumisest ning on operatsiooni oodanud mitu aastat.

Arstide hinnangul aitaks poisse selektiivse dorsaalse risotoomia(SDR) operatsioon, mida aga Eestis veel ei tehta. Nüüd on aga Saksamaa spetsialistid Karli ja Rasmuse üle vaadanud ning valmis neid Bonnis opereerima. Operatsiooniga seotud meditsiinilised kulud kannab Eesti Haigekassa kuid kõik reisi-, majutuse- ning Covid19 pandeemiaga kaasnevad kulud tuleb tasuda laste peredel ning see ei ole neile jõukohane.

Emade kirjad

Karli ema kirjutab: “Karl on üks ääretult nutikas, armas ja vahva poiss, kes käib tava-lasteaias ning kellel on palju sõpru. Talle meeldib väga ujuda ja jalgrattaga sõita ning lisaks meeldiks talle teha kõike, mida üks 6-aastane laps teha sooviks. Tema sees on suur tahe joosta, puu otsa ronida ja metsas mütata aga kahjuks ei tule jalad selle suure sooviga hästi kaasa. Kuna jalgades on tugev toonus, siis mõjutab see ka Karli tasakaalu ning seetõttu oleme olnud aasta jooksul paaril korral ka peapõrutustega haiglas.”

Rasmuse ema kirjutab: “Rasmus on seitsme aastane hästi rõõmus poiss, kes võidab ruttu kõigi südamed. Ta armastab õues möllata kuid kahjuks saab ta seda teha ainult neljakäpukil. Kuna tema jalad on nii spastilised, ei saa ta kõndida. Hetkel liigub Rasmus ratastooliga ning armastab sõita ka jalgrattaga, mis on talle kohandatud. Oleme seda operatsiooni oodanud kaua. Ilma operatsioonita läheb spastilisus järjest suuremaks.”

Annetamine

Karli ja Rasmust saab aidata helistades Lastefondi heategevuslikele telefoninumbritele. Annetussumma lisatakse teie sama kuu telefoniarvele.

helistades 900 5025, annetad 5 eurot
helistades 900 5100, annetad 10 eurot
helistades 900 5500, annetad 50 eurot

või tehes ülekande SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märksõnaga “Karl ja Rasmus”

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

SA TÜ Kliinikumi Lastefond, mis on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu üheteistkümne miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks siin.

Abi taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks võib kirjutada e-mailil info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews