1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Colgate annetab igalt ostult 3 senti Eesti laste hambaraviks
Colgate annetab igalt ostult 3 senti Eesti laste hambaraviks

Colgate annetab igalt ostult 3 senti Eesti laste hambaraviks

Colgate-Palmolive teeb alates homsest kuni maikuu lõpuni koostööd TÜ Kliinikumi Lastefondiga, annetades igalt ostetud Colgate’i hambapastalt, hambaharjalt ja suuveelt 3 senti laste hambaraviks.

Kogunev annetussumma on suunatud hambaimplantaatide paigaldamiseks oligodontiat põdevatele või trauma tagajärjel jäävhambad kaotanud lastele. Oligodontia puhul on tegemist haruldase geeniveaga, mille puhul puuduvad inimesel enam kui kuue jäävhamba alged, mis tähendab, et piimahammaste asemele jäävhambaid ei kasva. Nii paljude hambaalgete puudumine ei ole ainuüksi esteetiline probleem, vaid esmalt just funktsionaalne, sest hammastel ja alalõualiigestel lasub ülekoormus.

Haiguse ravis annab parima tulemuse hambaimplantaatide paigaldamine, sest need suudavad asendada hambajuuri nii, et kaob lõualuu vale koormus ega kahjustu hambad kõrval. Implantaadid on aga väga kallid ja Eesti Haigekassa neid ei kompenseeri.

“Oleme südamest tänulikud, et Colgate on otsustanud ka tänavu suunata igalt maikuus ostetud suuhooldustootelt väikese panuse laste hambaravi toetuseks,” ütleb Lastefondi tegevjuht Kadri Org.

Möödunud aasta maikuus kogunes Colgate’i ja suuhooldustooteid soetanud inimeste abil Eesti laste hammaste raviks 5163 euro suurune annetussumma.

Head Uudised GoodNews