1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSJOOKS! Esmakordselt toimuval Peetri Jooksul kogutakse raha liikumispuudega lapsele
HEATEGEVUSJOOKS! Esmakordselt toimuval Peetri Jooksul kogutakse raha liikumispuudega lapsele

HEATEGEVUSJOOKS! Esmakordselt toimuval Peetri Jooksul kogutakse raha liikumispuudega lapsele

Kertu Jukkum ja taastusravi vajav Janist Foto: erakogu
Kertu Jukkum ja taastusravi vajav Janist
Foto: erakogu

Sel laupäeval toimuval heategevuslikul jooksudistantsil pannakse õlg alla 8-aastase Jani taastusravile ning kogutakse iga jooksja osalustasult viis eurot lapse kõnniraviks.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Apollo Kino eestvedamisel toimuva heategevusliku jooksuvõistluse patrooni Kertu Jukkumi sõnul on eestlaste spordihuvi ja -harjumused aastatega järjest tõusujoones liikunud.

“Minu meelest võiks see nii olla ka heategevusega – viieeurone annetus üksi ei tundu just suur, aga ühiselt saame päris kindlasti ühe vahva poisi elukvaliteeti oluliselt parandada,” kutsus Jukkum üles kõiki jooksusõpru laupäevasel Apollo Kino distantsil osalema ning sünnitrauma tõttu alajäsemete lihasspastilisuse käes kannatavat last aitama. “Võimalik, et näeme teda tänu headele inimestele kunagi isegi veel jooksurajal.”

Peetri Jooksu peakorraldaja Margus Merivälja sõnul on tänavu esmakordselt toimuval jooksuüritusel lisaks heategevusele erilist rõhku pandud ka meelelahutusele. “Näiteks oleme ametlikul rajale paigutanud 12 meeleolupunkti, millest kahel suurel rekkalaval esinevad noortebändid, väiksematel trummarid, diskorid ja tantsutüdrukud ning neljas punktis võtavad jooksjaid väskendava joogiga vastu meie vabatahtlikud,” andis Merivälja ülevaate rajal toimuvast ning lisas, et sobivaid distantse leidub nii tipp- kui harrastussportlastele.

Peetri Jooks saab alguse reedel, 19. augustil kell 15, mil Peetri kooli ees avatakse võistluskeskus. Laupäeval, 20. augustil toimuvad alates kella 10-st laste- ja noortejooksud ning avastart 4,7-kilomeetrisele Apollo Kino heategevusjooksule antakse kell 17. Peale kell 18 algavat põhijooksu, kepikõnnidistantsi ning autasustamisi esineb Getter Jaani.

Head Uudised GoodNews