1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGU! IT-firma toetab hambumushäirega tüdrukule implantaatide paigaldamist
HEATEGU!  IT-firma toetab hambumushäirega tüdrukule implantaatide paigaldamist

HEATEGU! IT-firma toetab hambumushäirega tüdrukule implantaatide paigaldamist

EstelleIT- ja äriteenuste firma CGI Eesti annetas SA TÜ Kliinikumi Lastefondile 1580 eurot, mis suunatakse geneetilise hambumusanomaaliaga Estellele hambaimplantaatide paigaldamise fondi.

Annetamine sai võimalikuks tänu ettevõtte otsusele loobuda möödunud jõulude ajal kliendikingitustest. “Leiame, et parim jõulukingitus on aidata neid, kellel on vähem võimalusi – seega toetasime klientidele kingituste tegemise asemel kolme heategevusorganisatsiooni,” selgitab CGI Eesti kommunikatsioonijuht Triin Ahonen. “Kliendisummadele lisandusid meie töötajate annetused, kes said CGI heategevusportaalis ettevõtte toel samuti panustada ja kolme organisatsiooni vahel oma eelistusele vastavalt hääle anda. Seega iga töötaja hääl luges ja andis võimaluse summasid kergitada.”

Kokku annetas CGI Eesti möödunud pühade ajal oma iga-aastase heategevuskampaania raames 4240 eurot, millest suurima summaga, 1580 euroga toetati Lastefondi, 1420 euroga Vähiravifondi „Kingitud Elu“ ning 1240 euroga Pärnu Naiste Varjupaika.

Ahoneni sõnul sai toetatavate organisatsioonide valikul otsustavaks võimalikult täpne ülevaade annetuse kasutamisest. “Peame oluliseks toetada mõnd konkreetset projekti, mistõttu on projektikirjeldused otsustusprotsessis olulise tähtsusega. Estelle jäi meie töörühmale silma juba saates “Ringvaade”, kus ta võlus vaatajaid oma positiivsuse ja pealehakkamisega. Teades omastki kogemusest, kui piinavad võivad hambaarsti visiidid olla, siis on uskumatu, kui positiivselt ja vapralt ta kõike seda võtab.” Lisaks Estellele toetas ettevõte teiste organisatsioonide kaudu nelja inimese vähiravi ning perevägivallas kannatada saanud emade ja laste suhete tugevdamise eesmärgil toimuvat laagrit.

Lastefondi toetatakse iga-aastase heategevusprojekti raames juba kolmandat korda. Varasemalt on annetusega Lastefondi vahendusel aidatud ajukahjustusega Eliiset ning panustatud sügava ja raske puudega hoiukodude rajamisse.

18-aastasel Estellel on diagnoositud haruldane geeniviga nimega oligodontia, mille tagajärjel puuduvad tal paljude jäävhammaste alged. Kuna tüdrukul on puudu lausa 12 hambaalget, on tegu funktsionaalse probleemiga, mis põhjustab valu ning ülekoormust alalõua liigestele. Lahenduseks on implantaatide paigaldamine, mis aga on väga kallis – kogu ravi läheb maksma ligi 13 000 eurot. Sellest 9646 euroga on Estellet otsustanud toetada SA TÜ Kliinikumi Lastefond, kes saab seda teha aga vaid tänu oma heade annetajate ja sponsorite abil.

“CGI Eesti on üks neist, kelle abi Estelle toetamisel on hindamatu, sest ravi maksumus on väga suur,” on Lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar ettevõttele tänulik. “Meil on siiralt hea meel, et CGI-st on saanud meile partner, kelle märkimisväärne panus juba kolmandat aastat järjest üht meie heategevusprojekti toetab. Loodame, et meie koostöö jätkub sarnaselt ka edaspidi.”

Tänaseks on Estelle toetuseks annetusi kogunenud ligi 2000 eurot, mis tähendab, et suur osa vajaminevast summast on veel puudu. Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Janeli ning teiste sügava ja raske puudega laste toetamisse, on sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märkides selgitusse “Estelle”:

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews