1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond kogus heategevuslikul kirbuturul üle 700 euro
Lastefond kogus heategevuslikul kirbuturul üle 700 euro

Lastefond kogus heategevuslikul kirbuturul üle 700 euro

Lastefond kogus heategevuslikul kirbuturul üle 700 euro üliharuldase nahahaigusega Laura toetuseks.

Laupäeval müüdi tuntud inimeste esemeid Tartu kirbuturul, kus teeniti 530,66 eurot, pühapäeval Tallinnas tuli juurde veel 177,5 eurot. Kõige suurema summa kogus Tartu linnapea Urmas Kruuse, kes käis ka ise müümas ning sai inimestelt oma plaatide eest 120 eurot.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar ütles, et üritus õnnestus väga hästi ning selle raha eest saab hüvitada 3-aastase Laura kahe kuu nahahooldusvahendite maksumuse.

Osa tuntud inimeste esemetest jäi veel maha müümata. “Peame pidama aru, kuidas Lastefondile annetatud asjadega toimetada. Arvatavasti osaleme veel mõnel vahval laadal või paneme need oksjonile,” ütles Saar ning tänas kõiki ostjaid ja annetajaid.

Laura põeb bulloosset epidermolüüsi, mis on väga harva esinev haigus. Selle tõttu tekivad laste nahale erineva suurusega villid, mis paranevad aeglaselt ning põhjustavad valu. Laste nahk on väga tundlik ning võib kahjustuda iga väiksemagi trauma või hõõrdumise tagajärjel.

Tänu senisele Lastefondi toetusele on Laura naha seisund juba palju parem ehkki suveperioodil haigus alati aktiveerub. Tänu Lastefondi toetusele on olnud võimalik osta sobivaid hooldusvahendeid ja kreeme, mis kergendavad Laura enesetunnet.

Head Uudised GoodNews