1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefondi abiga kohtuvad vähihaiged lapsed ja nende vanemad
Lastefondi abiga kohtuvad vähihaiged lapsed ja nende vanemad

Lastefondi abiga kohtuvad vähihaiged lapsed ja nende vanemad

Foto: Lastefond

TÜ Kliinikumi Lastefond paneb peatoetajana õla alla pühapäeval, 18. augustil algava vähihaigete laste ja nende vanemate suvelaagri korraldamisele. Lisaks rahalisele toetusele pakub fond laagrist osavõtjatele ka kogemusnõustamist.

18. – 20. augustini Võrumaal Vaskna turismitalus toimuvat laagrit korraldab Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit (EVLVL) ning selle eesmärgiks on pakkuda onkoloogilisi haigusi põdenud ja põdevatele lastele ning nende vanematele vaheldust, meelelahutust ja harivat tegevust. Muu hulgas on osalejatel võimalus Lastefondi toel saada kogemusnõustamist, kus raskes olukorras olijatele püüavad abiks olla sarnase kogemuse läbi teinud nõustamisalase ettevalmistusega inimesed. Üritusega soovitakse arendada ka omavahelisi kontakte, et luua ühisalus edaspidi plaanis olevale grupinõustamisele.

Laagri ühe eestvedaja, EVLVL-i juhatuse liikme Laine Üti sõnul sai erinevais Eesti paigus toimuvate suvelaagrite traditsioon alguse juba paarkümmend aastat tagasi, kuid kuivõrd viimati kohtuti 2002. aastal, on tänavune üle kümneaastase pausi järel esimene.

Laagri korraldamine maksab 6680 eurot, millest 2400 euroga toetab ettevõtmist TÜ Kliinikumi Lastefond. Laine Ütt peab Lastefondi ja teiste sporsorite toetust laagrikorraldamisel väga oluliseks: „Haigete laste pered on nii emotsionaalselt kui sageli ka majanduslikult raskes olukorras ning toetajate abiga on neil parem võimalus kokku tulla ja laagris murelikule igapäevale väikest vaheldust ning koduvälist mõistmist ja toetust leida.“

Oma tütrega varasemates suvelaagrites kaasa löönud EVLVL-i liige Merike Kaunissaare tunnistab, et onkoloogilised haigused tähendavad raviaegse immuunsuse languse tõttu rangelt piiratud suhtlemisega erirežiimi kogu perele ning oma murega üksi koduseinte vahele jäämine muudab niigi kurnava kogemuse haigele lapsele, tema vanematele ja õdedele-vendadele veelgi raskemaks. „Mul on ääretult hea meel, et Lastefondi toetusel saavad haigete laste pered üle pika aja kodust välja, toredasse kohta saatusekaaslastega suhtlema. Just nende mõistmine ja tugi on väärtuslik abi, et leida uut jõudu raskustega hakkama saamiseks,“ tõdeb ta.

Head Uudised GoodNews