1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Loomade hoiupaiga loomad saavad tänu annetustele terveks aastaks toidu
Loomade hoiupaiga loomad saavad tänu annetustele terveks aastaks toidu

Loomade hoiupaiga loomad saavad tänu annetustele terveks aastaks toidu

Loomade hoiupaiga loomad saavad tänu annetustele terveks aastaks toiduTäna kell 12 annavad Rimi, Whiskas ja Pedigree Tallinna loomade hoiupaigas üle 3 tonni lemmikloomatoitu, mis koguti annetustena koostöös Eesti inimeste abiga.

Whiskas ja Pedigree on korraldanud ülemaailmse loomade päeva kampaaniat juba 5 aastat järjest. Sellel aastal sooviti aidata hoiupaigas olevaid loomi ning tuletada meelde kodulooma võtmisega kaasnevat vastutust. Whiskas ja Pedigree andsid omalt poolt nii kassidele kui koertele 10 000 einet – lisaks sellele tehti koostööd Rimiga, kus pandi üles annetuspunktid ja inimesed said ära anda poest ostetud lemmikloomatoitu. Eesti inimeste hulgas leidis kampaania laialdast toetust – kokku annetati üle 3 tonni lemmikloomatoitu, millest piisab Loomade Hoiupaiga kassidele ja koertele terveks aastaks.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats rääkis, et kampaania suurim eesmärk oli rõhutada kodulooma võtmisega seotud vastutust. „On suur hulk inimesi, kes jätavad kodulooma tänavale ning sellest saab justkui kellegi teise probleem. Meil on hea meel, et Rimi saab omalt poolt kaasa aidata teemale tähelepanu juhtimisel – ehk nii leiavad kodulooma soetamisest huvitatud inimesed tee varjupaika ning hüljatud loomad saavad hooliva peremehe.“

Loomade Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva oli õnnelik, et tänu õnnestunud kampaaniale saavad nüüd kodutud kassid ja koerad terve aasta piisavalt süüa.
„Sellises koguses annetus on hoiupaigale tõeliselt suur kingitus – tänu sellele ei pea me enam muretsema, mida ja kui palju me lemmikloomadele süüa anname vaid saame tegeleda neile uute kodude leidmisega“.

Lisaks tõi Kozõreva välja, et kõik inimesed on oodatud varjupaiga loomadega tutvuma ning enda praeguste lemmikute eest vastutustundlikult hoolitsema. „Meil on hoiupaigas palju koeri kassi, kes on kõik ilusad, terved ja suhtlusaltid – neil on aga puudu uus ja armastav omanik ning soe kodu. Kindlasti aga tuleb enne kodulooma võtmist aru saada, et loom on vastutus, kellega tuleb tegeleda iga päev. Kui sellest hakatakse aru saama, siis kaovad ka kodutud loomad meie tänavailt.“

Head Uudised GoodNews