1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toila heategevusõhtul kogunes 11-aastase tsüstilist fibroosi põdeva Nora-Liisa toetuseks 1763,80 eurot
Toila heategevusõhtul kogunes 11-aastase tsüstilist fibroosi põdeva Nora-Liisa toetuseks 1763,80 eurot

Toila heategevusõhtul kogunes 11-aastase tsüstilist fibroosi põdeva Nora-Liisa toetuseks 1763,80 eurot

16. märtsil toimus Toila Noortevolikogu korraldatud heategevusõhtu tsüstilist fibroosi põdeva Nora-Liisa toetuseks. Meeleolukal õhtul astus üles ka muusik Artjom Savitski. Kokku koguti Nora-Liisa ravi toetuseks 1763 eurot ja 80 senti. Nora-Liisa ema Eneli kirjutas SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi postituses, et õhtu tekitas tõelise kogukonnatunde.

Artjom Savitski. Foto: Helerin Mölder

Iga panus Nora-Liisa ravisse on ülioluline

„Mul on nii hea meel, et meie ümber olevatele inimestele läheb Nora-Liisa ja tema tervis korda ja aidatakse nii kuidas osatakse ja saadakse. Sellisel kokkuhoidmisel, üksteise toetamisel ja väärtustamisel tekibki õige kogukonnatunne ja hea on olla osa sellisest kogukonnast,“ oli tal hea meel.

Ema lisas, et iga väiksemgi panus Nora-Liisa ravisse on ülioluline – see annab võimaluse kokku saada vajaminev summa. „Kes teab – ehk ei pea Nora ravi piirduma ainult aastaga, vaid õnnestub ka edaspidi Kaftriot ja Ivakaftoori võtta, sest ilma nende ravimiteta on Nora-Liisa oma tervisega jälle samas kohas tagasi, kus enne – pidevalt haige, kopsud röga täis ja raske hingata, lõputu köhimine nii päeval kui öösel ja pidev väsimus,“ loodab ta, et ravimitest on abi pikemalt.

Foto: Helerin Mölder

Nora-Liisa ema tänas kõiki, kes andsid heategevusõhtu toimumisele oma panuse ja aitavad Nora-Liisat aidata. Ta tänas Toila Noortevolikogu noori, Artjom Savitskit, Toila SPA hotelli, Germo Saart ja Ida-Eesti Romuringi, Eesti Noorsooteatrit, PROTO avastustehast, Rademari, Lottemaad, Mäetaguse von ROSEN spad, tervisekeskust Corrigot, Tallinkit, laulu- ja tantsupidu, Pühajõe puhkemaja, coach Kadrit, OuWoogsi, Kristjan Jõekaldat, Kristi Saaret ja kirjastust WW Print, Alutaguse matkaklubi, Eesti kaevandusmuuseumit, Edu Akadeemiat, Evelin Kruusalu ja Voka Tuba, Helerin Mölderit, Marleen Paltsi ja Rando Dehterevi.

Nora-Liisa lugu liigutas Artjomi väga

Artjom kommenteerib, et ta üritab sarnastel heategevusüritustel osaleda iga aasta. „Kui mind kutsutakse sellistele üritustele, üritan minna kui vähegi võimalik,“ räägib ta ja lisab, et tal oli hea meel, et ta sai anda enda meelelahutusliku panuse ürituse korraldamisel.

Nora-Liisa loost oli laulja juba varasemalt kuulnud ning tal oli tal väga hea meel, et sai anda enda meelelahutusliku panuse ürituse korraldamisel. „Nora-Liisa lugu liigutas mind ja minu jaoks oli väga oluline sellel õhtul esineda,“ räägib Artjom.

Tegu oli ka erakordselt päikselise päevaga ning helimees Sten Paul Sternhofiga oli lausa rõõm sõita kaunisse Toilasse inimestele rõõmu valmistama. Muidugi kohtus muusik üritusel ka Nora-Liisaga. Tema sõnul oli neiu armas ja tagasihoidlik – tehti pilti ja räägiti pisut juttu.

Artjom usub, et üritusega tehti ilusamaks mitte ainult Nora-Liisa päev, vaid ka kõigi teiste külastajate. „Loodetavasti positiivne meeleolu ajendab veel rohkem Nora-Liisale raha koguma ja seda teemat jagama ka oma sõpradele ja tuttavatele,“ loodab Artjom.

Kui ka Sina soovid ulatada oma abikäe 11-aastasele Nora-Liisale tema võitluses raske haigusega, saad seda teha, tehes annetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, märkides selgitusse: “Nora-Liisa”

Saaja nimi: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

Head Uudised GoodNews