1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Ämmaemandad osalevad Lastefondi toel sünnitusabi aktuaalseid teemasid käsitleval välikoolitusel
Ämmaemandad osalevad Lastefondi toel sünnitusabi aktuaalseid teemasid käsitleval välikoolitusel

Ämmaemandad osalevad Lastefondi toel sünnitusabi aktuaalseid teemasid käsitleval välikoolitusel

Eile sõitsid seitse Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku ämmaemandat Veneetsiasse 4-päevasele ülemaailmsele sünnituse kongressile, kus käsitletakse tänapäeva sünnitusabis aktuaalseid teemasid, et hoida ja parandada ämmaemandate kompetentsi sünnitusel.

Foto: Sirje Kõvermägi

14. – 17. novembril toimuval ülemaailmsel sünnituse kongressil Birth Congress Clinical Challenges in Labour and Delivery käsitletakse tänapäeva sünnitusabis aktuaalsed teemasid. SA TÜK naistekliiniku vanemämmaemand Sirje Kõvermägi toob välja, et koolitus on väga oluline, et hoida ja parandada ämmaemandate kompetentsi sünnitusel. “Kuivõrd täna on ca 40% sünnitustest ämmaemanda juhtimisel ja vastutusel, on selline rahvusvaheline koolitus vajalik kaasaegsete suundadega kursis olemiseks ja sünnitusabi kvaliteedi tagamiseks,” selgitab ta.

Kõvermägi lisab, et välikoolituse järgselt on plaanis korraldada sünnitusosakonnas sünnituse ämmaemandatele ka koolituspäev, et saadud teadmisi ja uudiseid jagada ka teiste ämmaemandatega, kes koolitusel osaleda ei saanud.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves avaldab heameelt, et fondil on juba mitmendat korda võimalik olla toeks Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna ämmaemandatele, et neil oleks võimalik osa saada maailma parimatest praktikatest selles valdkonnas ja tuua need teadmised koju, et siin neid jagada ja rakendada.

Kuna välikoolitusel osalemine on kulukas ning Tartu Ülikooli Kliinikumi koolitusfondi ressursid võimaldavad vaid kahe ämmaemanda koolituskulude katmist, toetab Lastefond heade annetajate toel sünnitusabi parandamise nimel viie ämmaemanda välikoolitust Veneetsias, kattes kuni 4600 euroga osalustasud ning transpordi- ja majutuskulud.

Head Uudised GoodNews